PETA vill att glass ska göras på bröstmjölk

PETA är en organisation som är lika galna som talibaner. Nu vill de ersätta kossor med kvinnor så att t.ex. glass ska göras på bröstmjölk istället för på mjölk från ”stackars” kreatur.

Vill och kan kvinnor verkligen lämna ifrån sig sådana enorma mängder mjölk i industriell skala att komjölk kan ersättas?

Exakt hur tänker sig PETA att mjölken ska samlas in från kvinnor? Mjölkbil som ambulerar, eller via någon form av automat på t.ex. Konsum (ungefär som pantautomaten)?!

Ska kvinnorna få betalt för mjölken?

Menar PETA att detta är jämställdhet?

Här är fakta och kritik mot PETA och vad de har ställt till med (från 2006):

  • PETA:s officielle skitsnackare… eller om man så vill: talare, Gary Yourofsky, har suttit inne för flera brott.
  • Enligt Animal Interest Alliance är PETA sektliknande och inte en djurrättsorganisation, eftersom de använder djuren som ursäkt för att kunna ägna sig åt utpressning och terror.
  • Enligt Center for Consumer Freedom jämför PETA boskapsfarmar med Hitler-Tysklands koncentrationsläger. Hur etiskt och moraliskt rätt är det att jämföra förintelsens offer med kycklingar?
  • PETA vill befria djuren helt (”total animal liberation” enligt Ingrid Newkirk), vilket innebär att blindhundar, husdjur och ridning, och honungsätande skulle bli förbjudet. Precis som möjligheten att döda myggor och flugor. Något som alla djurälskare som stöder PETA inte alltid är informerade om.
  • PETA:s ordförande och grundare Ingrid Newkirk hävdar helt öppet att djuren ”är vår tids slavar”.
  • Enligt PETA:s egna uppgifter dödar de av barmhärtighetsskäl ca 2/3 av de djur som de räddar. Ändå kritiserar PETA djurvårdsförvaltningar för att de tar hand om t.ex. aggressiva herrelösa hundar (som annars kunde ha typ bitit ihjäl ett litet barn) och avlivar de djur som måste avlivas.
  • Utan djurförsök skulle läkemedel inte kunna hjälpa miljoner människor överleva och må bra. PETA:s vice ordförande Mary Beth Sweetland skulle inte finnas utan djurförsök, eftersom hon måste ta insulin (som testats på hundar).
  • PETA stödjer och finansierar vissa enskilda terrorister, personer som använder bomber. Animal Liberation Front, ALF, är en grupp där somliga lyckligtvis kastats i fängelse eftersom de begått grova brott. Rodney Coronado (även med i Earth First Movement och Sea Shepherd) är den kanske mest ökände boven. Enligt domen mot Coronado finns det en tydlig koppling till PETA:s grundare. Enligt PETA:s offentliga skatteuppgifter har de skänkt 45000 dollar till Coronados stödkommitté.

Ändå finns det helt vanliga husdjursägare som skänker pengar till PETA i tron att pengarna gör nytta för djuren. Det är en galen värld vi lever i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *