Kyla för både klimatet och debatten

Äntligen julsnö över hela landet. En uppfriskande vind blåser från nordöst. Och med den kommer någonting motsvarande Gore-effekten, alltså att det blir svinkallt så fort den falske profeten Al Gore dyker upp med de gamla vanliga flosklerna.

Denna gång blev det snö till och med i Köpenhamn, där världens politiker, byråkrater och skattehöjare har samlats för att försöka förstöra ekonomin utan bevisad orsak.

Snacka om tajming att det blev kallare väder för alla som tror på varmare väder! Ungefär det Al Gore brukar råka ut för, alltså.

Även på lång sikt kan det vara kallare tider på gång.

Till och med på extremt lång sikt. En ny istid är på väg så sakteliga. Frågan är bara när den kommer.

Att Sydamerikas två största skitsnackare, Bolivias Evo Morales och Venezuelas Hugo Chavez får springa omkring i snöyran i Danmark är inte bara lustigt och välförtjänt, utan även ett tecken i tiden. Solaktivitet har förändrats igen, säger de som kan sånt.

Och det är som bekant solen och inte koldioxiden som i första hand styr klimatet.

Hoppas att kylan lugnar ner klimathysterikerna och hela klimatdebatten. Annars kanske det spårar ur och demokratins dagar är räknade. I alla fall om klimatgalningen Pär Holmgren får bestämma.

Där känslor och tro går in, går förståndet ut. Stackars Holmgren, vad han skämmer ut sig.

Själv njuter jag av kylan, snön och fiaskot på det stora klimatmötet i Köpenhamn och ska nu gå i ide i min lilla boning över jul. Det känns som att klimatdebatten har toppat i intensitet, så det inte bara är klimatet som blir kallare.

Ska vi bevara demokrati, frihet och välfärd gäller det att hålla huvudet kallt. Och det är mer än vad de flesta miljövänner klarar av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *