Dan Jönsson är en idiot

”Med tanke på finansmarknadernas destruktivitet och orättfärdighet; med tanke på de oerhörda skador de tillfogar offentliga resurser och hur de med sin kortsiktighet försvårar en lösning av långsiktiga globala miljö- och energiproblem är det icke desto mindre uppenbart att något måste göras.

Låt mig komma med ett anspråkslöst förslag: revolution.”

En liten dum pojke som heter Dan Jönsson har skämt ut sig i de alltid så meningslösa kultursidorna.

Mitt svar:
Dra åt helvete, ditt outbildade kulturarsle! Demokrati är bättre än revolution, och marknadsekonomi är kapitalismens penga-demokrati.

Kopplingen mellan Pelle-Jönssons destruktiva revolutionsönskan, hans galna bild av världsekonomin, och verkligheten är noll. Mer info finns här.

Råd: Läs inte Stefan de Vylders uppenbarligen patetiska vänsterpropaganda. Det finns bättre litteratur.

2 tankar kring ”Dan Jönsson är en idiot

 1. Willmer

  Du verkar tyvärr ha köpt hela paketet utan att granska innehållet. Om du skulle drista dig till en tur utanför din lilla bubbla och läsa annan media än den som bekräftar din egen världsbild så skulle du få en rejäl chock. Det är ett välkänt faktum att ohämmad kapitalism leder till bubblor som slutar i krascher. Det händer gång på gång och om du inte har märkt det så måste du vara fullkomligt blind.

  Läs Stefan De Vylders bok först, sen kan du kalla den vänsterpropaganda om du vill. Att såga något du inte ens har bemödat dig med att läsa är fantastiskt trångsynt.

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Det är möjligt Jönsson lurar mig när det gäller boken, men mitt inlägg handlar egentligen inte om De Vylders bok. Inlägget handlar som rubriken antyder om kulturnissen Dan Jönsson, och då hans vilja till uppenbart skadlig revolution eftersom han inte verkar fatta någonting om finansmarknader.

  Vi som kan ekonomi vet att det inte går att reglera bort finansiella bubblor. Tvärtom kan regleringar skapa sådana, det visade inte minst amerikanska husmarknaden där politikerna tvingade bolåneinstituten ”Fanny och Freddie” att låna ut miljarder dollar till folk som inte hade råd att köpa/äga ett hus. Klart att det blir en bubbla om man reglerar och hämmar de kapitalistiska marknadskrafterna på det viset.

  Däremot säger jag varken i inlägget eller i denna kommentar att marknaden ska vara helt oreglerad. Exempelvis borde marknaden för CDF:r ha reglerats och övervaktats långt innan finanskrisen 2008.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *