Dagens misstag – 315 år fel

Till och med SVT har upptäckt FN:s miljölobby IPCC:s stora blunder. Att räkna fel på 315 år när det gäller glaciärsmältningen ter sig inte som någon överraskning efter Climategate.

Eller som svt-text skriver:

”En smärre skandal skakar just nu FN:s klimatpanel IPCC. I panelens rapport för 2007 lämnades helt felaktiga uppgifter om hur Himalayas glaciärer smälter.”

(…)

”Källan till påståendet om det ödesdigra året 2035 visade sig vara en vetenskaplig rapport från 1996 där en glaciärforskare gör en mycket grov beräkning av Himalayaisens framtid, rapporterar tyska Der Spiegel. Han gissade då på att runt fyra femte- delar skulle vara borta – år 2350. FN:s klimatlarm tycks alltså ha byggts på en felräkning på 315 år, och var dessutom baserad på en grov gissning av en forskare. IPCC:s vice ordförande Jean-Pascal van Ypersele erkänner nu att man har gjort fel och säger till BBC News att siffran ska ses över.”

Det är bra om man tar det kallt och håller huvudet kallt, för annars kanske man skämmer ut sig om IPCC:s tågförare Rajendra Pachauri.

1 tanke kring ”Dagens misstag – 315 år fel

  1. Anders Tengsved

    Hej
    Det stora problemet när det gäller miljödebatten, inklusive klimatet, är våra nyhetsmediers totala okunskap och dessvärre antingen brist på intresse eller avsaknad av intellektuell kapacitet att göra något åt det. De förstår inte vilkas ekonomiska intresse de går eller vad som är miljöetablissimanget idag. För 20-30 år sedan var miljöorganiationerna väckarklockor som behövdes idag är de en ekonomisk maktfaktor som styr, sannolikt helt åt helvete. Hur skall vi kunna föda ca 8-10 miljarder människor med deras politik? Hur skall vi kunna minska jordens befolkning tillräckligt fort och på ett sätt som inte innebär en katastrof i sig. Det vi ser är sannolikt framväxten av en ny religion, miljöförkunnelsen har i alla fall alla ingridienser, undergång, följ mig, en ny och bättre värld, ettablera skuldkänslor osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.