Alla bra sportcitat från OS

DN har gjort en föredömlig sammanställning över roliga sportcitat från OS i Vancouver. Jag citerar här dem bästa som jag inte redan publicerat.

”Hello world, hello Bangladesh!”
Björn Ferrys första ord till den kanadensiska tv-kanalen efter sitt guld i jaktstart.

”Så fort du når mållinjen blir du behandlad värre än en get på väg mot slakt.”
Tyska skidskytteesset Magdalena Neuner var missnöjd med dopningskontrollanternas arbetsmetoder. Neuner bad senare om ursäkt för sitt ordval.

Fast Neuner har rätt. Idrottare forslas som boskap mellan intervjuer och prisutdelningar. Sedan blir det till att kissa på kommando medan en främling (dopingkontrollanten) står och tittar på. Det kan inte vara helt lätt.

Apropå boskap:

”Det tror jag inte. Han är som ett reptildjur, som en pytonorm som käkat en ko, så ligger han i tre veckor och bara jäser.”
Ferry – vem annars? – får sista ordet. Den här gången svarar han på frågan om Mattias Nilsson får svårt att sova efter sin genomklappning under skidskyttestafetten.

”…en annan sak du säkert inte noterat är att stenarna – som väger cirka 20 kilo, ungefär som en bra hamburgare – ger ifrån sig ett lågt gnällande ljud när de färdas över isen, som ett slags gutturalt gregoriansk kör. Ljudet är sövande (…) Curling är troligen den enda sport som skulle kunna spelas i sömnen.”
Krönikören Chris Erskine i LA Times är inte överens med Lewis om sporten som enligt Erskine toppar listan över ”Korkade vintersporter”.

Men tråkigaste och mest händelsefattigaste sporten(?) av alla efter segling är ändå baseboll. Det borde väl en fet amerikan veta?

”Är du dum i huvudet?”
Holländske skridskoåkaren Sven Kramer till NBC-reporter när hon bad honom säga namn och nation till ett tv-inslag just efter att han vunnit guld. När hon förklarade att det var för dokumentation svarade Kramer:
”I helvete heller”.

”Vilken jävla fråga då. Idiot.”
Inte heller Tre Kronors Daniel Alfredsson är nöjd med reporterns frågor. Den här gången var det en utsänd från TV4 som undrade om man kunde klassa förlusten mot Slovakien som ett fiasko.

Visst är det härligt när folk visar känslor?! Och verkligt säger vad de tycker med svordomar som hjälp.

”Det enda som kan matcha mig på upploppet är kameran.”
Norske längdskidåkaren Petter Northugs ödmjukhet vet inga gränser.

Varför vara ödmjuk när man kan skoja till det? Och Northug har rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *