Dags att driva med driva eget

Framsidan av nya numret av tidskriften ”driva eget” är sensationell. För första gången någonsin är det INTE en stor bild på Anders Andersson på framsidan. Bara en liten bild.

Att mediesveriges mest egocentriske (självcentrerade?) man inte toppar med en ännu en jättebild på sig själv i hans egen tidning är så oväntat och varierande att det resulterat i en artikel på Dagens Media.

”Yngre läsare känner inte till mig i samma grad som de äldre och vi vill gärna att de ska hitta till tidningen. Och de äldre som redan känner till mig kommer nog att fortsätta köpa tidningen,” säger Anders Andersson till webbplatsen.

”Tidningen har haft en fin lönsamhet från första numret, med en vinst på över 1 miljon förra året.”

Driva Eget uppges ha en upplaga på 17 100 exemplar och kommer ut med 6 nr/år. Den miljon Andersson tjänade under 2009 kommer inte från webbsidan. Den har nämligen fortfarande färre besökare än FarbrorTorsten.com.

Under stora delar av 2010 var Farbror Torsten dubbelt så populär på nätet som Anders Andersson. Kolla själva hos sis-index.

Och Farbror Torsten och jag är i stort sett ensamma med alla våra sajter, som vi driver som bisyssla. Tillsammans är våra sajter betydligt större än driva-eget.se. Men utan fysiska produkter tjänar man i vart fall inte miljoner kr. Vinstmässigt är herr Andersson således fortfarande störst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.