Earth Hour – Då tänder jag till

Tänt var det här!

Lördagen den 27 mars 2010 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det tyvärr återigen dags för löjet som kallas för Earth Hour. Då gäller det för mig och andra oberoende tänkare att tända alla lampor i protest mot miljötekniklobbyisternas propaganda.

Eller i vart fall skippa att släcka.

I vart fall ska också Johan Norberg tända i sitt hem, om han alls är hemma vill säga. Han skriver:

”Människans största hot är bristen på elektricitet. I sina studier om ”ekologiska fotavtryck” pekar WWF ut länder som Haiti, Afghanistan och Kongo som föredömen. Det är också länder där folk dör för att de inte har elektricitet. Det gör att de inte kan driva pumpar som ger säkert vatten, och gör att de måste elda inomhus för att tillreda maten, vilket ger ödesdigra lung- och andningssjukdomar. Byar i Bangladesh med elektricitet har 35 procent lägre barnadödlighet än de utan. 100 barn dör varje dag i landet därför att Earth Hour är ett kroniskt tillstånd för dem.”

Efter alla skandaler hos FN:s miljöorgan IPCC finns det enligt mig ingen  anledning att sitta i mörkret och ha tråkigt bara för att visa att man tror världens undergång är här p.g.a. koldioxidutsläpp.

Enligt forskning miljölobbyisterna inte vill veta av är det så att historiskt sett har jordens temperatur först stigit, och därefter koldioxidnivåerna. Inte tvärtom.

Att släcka ner kan man annars se som en hyllning till det hemska folkförtryckets Nordkorea. Där har man heller inga lampor tända, eller andra bekvämligheter. Vad är det att stå efter?

Sälj Swedbankaktien

”Under Earth Hour kommer Swedbank och dess dotterbolag att genomföra en rad aktiviteter, bland annat kommer Swedbank att så långt som möjligt släcka ner ljuset på huvudkontoren i Kiev, Stockholm, Riga, Vilnius och Tallinn. För att uppnå en så stor effekt som möjligt uppmanar nu Swedbank, precis som 2009, sina cirka 9,9 miljoner kunder och 21 000 anställda att släcka ljuset.”

Om Swedbank fokuserade på att göra sitt jobb istället för att leka klimatpåverkan med de övriga i fårskocken skulle bolaget gå bättre. Ägde jag Swedbankaktier skulle jag sälja dem efter den uppgång som varit.

2 tankar kring ”Earth Hour – Då tänder jag till

  1. Peter

    ”historiskt sett har jordens temperatur först stigit, och därefter koldioxidnivåerna”

    Finns det någon opartisk och tillförlitlig källa där jag kan läsa om detta? Jag vill verkligen veta. Lutar också åt det skeptiska hållet, men vill ha mer på fötterna. Har ingen PhD i någonting, är jag rädd… 🙂

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Det finns youtube-klipp med forskarna som menar sig ha bevisat det där. Deras rapporter finns också någonstans. Men jag kan inte hitta några länkar till dem i hasten.

    Å andra sidan finns det nog ingen opartisk källa till något i den här miljödebatten längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *