Normalstor is på Nordpolen

Det är svårt att hålla huvudet kallt när man får en så isande god nyhet: Istäcket på Nordpolen är normalstort igen.

Visserligen har det länge varit mindre is än normalt, men den kalla vintern har reparerat all skada de tidigare varma vintrarna gjort.

Tji fick verklighetsförnekarna i klimatlobbyn och miljötekniklobbyn.

Stackars dumma, inkompetenta och naiva DN som den 13 juni 2008 skrev ”Nordpolen kan bli isfri redan nu i sommar”. Där gissade dem flera miljoner kvadratkilometer fel.

DN är verkligen ingen tidning att ha.

För att inte tala om WWF:s alla dumma lögner om att Isbjörnarna skulle vara på väg att försvinna, att dem skulle vara hotade. Ingen smältande is, plus att de faktiskt är fem gånger så många idag som på 70-talet eller när det var.

In your ugly face!

Fast jag bör lägga in en brasklapp om att isytans storlek är en sak, tjockleken en annan…

1 tanke kring ”Normalstor is på Nordpolen

 1. Börje S

  Istjockleken undersöktes i april 09 med en tysk specialutrustad DC3:a kallad Polar 5.

  Det framkom att ettårsisen var uppemot 3-4 meter tjock där man (alarmisterna) förespeglat oss att den isen bara var 1 1/2 meter.

  Eftersom planet skickats ut för att bekräfta att isen var tunnare än ”normalt” resulterade undersökningen endast i några mindre notiser i Tyskland.

  Med tanke på sina vettlösa larm om den försvinnande isen borde DN rapporterat och dementerat sina skriverier om saken, men icke. DN skojade sina läsare och den som skojat fick pris av WNF.

  För övrig motsvarar Nordpolens havsis 0,1‰ av världens sammanlagda ismassa. (3 meter”tjock” is på ett 4500 meter djupt hav).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *