Stanna – för du har inte rätt att vara kvar

I Indien är många STYVA i korken.

När råvarugurun Jim Rogers åkte genom Indien stötte han på världens värsta byråkrati, enligt honom själv.

Det värsta exemplet var när de redan lämnat Indien – då kom en indisk polis över gränsen efter dem och menade att de inte fick lämna den indiska delstaten Manipur eftersom de inte hade tillstånd att vara i just Manipur…!!

We reached the other side of the state safely and were finally stamped out of India. Another Sub Inspector of Police came racing across the border insisting we could not leave Manipur ”since we did not have permission to be here”. He was adamant that our permission from Delhi was no good since it had to come from the state capital. He held us up another 5 hours even though we were already out of India. The bizarre Indian bureaucracy kept trying to hang on even after we were gone.

Byråkrati, dålig infrastruktur och växande statsskuld är tre anledningar till att Jim Rogers inte är så pigg på att investera i Indien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *