Toblerone-Mona Sahlin

Via en krönika i Affärsvärlden hittar jag lite smått och gott (nej, jag syftar inte på Toblerone här!) om Toblerone-Mona Sahlin.

Bland läsarkommentarerna hittar jag citatet från signaturen Eva:

5/1-07 skrev Britta Svensson om T-skandalen. Tyvärr för långt att lägga in här men: ”tagit ut tusentals kronor i kontanter på sitt betalkort som hon hade i tjänsten för att betala arbetsresor och andra omkostnader.” Hon hade också köpt kläder och hyrt bil privat och använt kortet på semestern för tiotusentals kronor”. Sahlin reste därefter med familjen, en assistent och två säpo-livvakter.Kostnaden för att ha med assistenten och livvakterna på flyget och det femstjärniga hotellet stod staten för…

Dessutom ett tips om Christer Isakssons bok ”I väntan på Mona Sahlin”, som Svd utger sig för att ha läst:

”Flera berättar att hon ibland kan visa ett kunskapsfientligt drag liksom osäkerhet inför kunniga personer, böcker, studier och läsning”, skriver Isaksson i en oroväckande passage.

Noggrant återger Isaksson vad det som har bagatelliserats som Tobleroneaffären handlade om och som blev hennes fall 1995. Det rörde sig inte om choklad eller slarv, utan ett beteende och en hantering av andras pengar som fortfarande förskräcker. Och att Sahlin fyra år efter den första skandalen, där hon upprepade gånger efter eget skön tog ut förskott på lönen och sedan yttrade att det kunde väl de flesta göra, hade dragit på sig 98 parkeringsböter varav 32 gått till kronofogden är förbluffande, till och med osolidariskt. Parkeringsreglerna i Stockholm äger ett mått av omsorg om medmänniskan: framkomlighet, renhållning, trafiksäkerhet.

Något att tänka på, tredje söndagen i september.

2 tankar kring ”Toblerone-Mona Sahlin

 1. Littorins är torsk!

  Härligt komiskt att se hur småaktiga ynkliga Moderater desperat blogg-mobbar och smutskastar utan att någonsin rannsaka sigsjälv och sina samvetslösa riksdagsmän/kvinnor. Alla s.k. ”Toblerone skandaler” bleknar i jämförelse med Littorins horknullande och lögner i direktsänd TV. Riktigt patetiskt osäkra är dom hehehehe. Massor med självförtroende och hybris men inte ett uns självkänsla och moral. Töntar hahahaha!

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Okunnig som du är vet du tydligen inte att det saknas konkreta bevis mot Littorin. Det finns bara ett påstående.

  Till skillnad från sossepolitikern och den LO-anställde som i solidarisk anda köpte kollektivt sex av en stackars utländsk kvinna i en av LO:s lägenheter och togs på BAR gärning av polisen, har Littorin aldrig ertappats eller erkänt något. Toblerona Sahlin har däremot ertappats och erkänt.

  När det gäller dina personangrepp mot mig och moderater är mitt svar:
  – Tack detsamma!

  —————–
  Uppdatering: länk till LO:s sexskandal:
  http://elak-javel.farbrortorsten.com/?p=3521

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *