Flyktingar kan ge klimatlobbyn nya pengar

Gamle Väder-Pär Holmgren har gjort bort sig i media igen:

”Under det här årtiondet kan vi räkna med 10-50 miljoner klimatflyktingar enbart från Afrika och det är lika många flyktingar som alla krig i hela historien har åstadkommit, sa Holmgren.”

Alla flyktingar lär nog snart klassas som klimatflyktingar. Inte för att dem är det, utan för att klimatföretagens betalda lobbyister drar stor fördel av det.

Torka och översvämningar har alltid funnits, men nu är modetrenden att skylla på mänsklig klimatförstörelse.

Smart knep av en domedagsprofet i miljölobbyn som den diktaturgillande Holmgren att ta till det här med flyktingar:

  1. Sätt likhetstecken mellan flyktingar och mänsklig klimatpåverkan. Detta oavsett om det är för varmt, blåsigt, torrt, kallt, regnigt eller ombytligt klimat.
  2. Eftersom flyktingarna finns så kan de bli både symbol  för  lobbyisternas teser, och konkreta bevis för att teserna är sanna. Det går ju inte att förneka att det finns flyktingar.
  3. Alla tycker synd om de som tvingas fly (och rasister vill inte ha hit en massa invandrare). Därmed lockar flyktingarna nya välmenande gåvor till miljökampanjerna (inte till flyktingarna!).

Det är alltså pengar som får klimatindustrins lobbyister att blanda in lidande civila i miljödebatten.

Att sen Pär Holmgren är tror det kommer att ske redan detta decennium må låta komiskt för en skeptiker, men det går säkert för en miljönisse att trixa lite med statistiken och bevisa att det stämde. Miljöforskare har ju gjort sådant tidigare…

2 tankar kring ”Flyktingar kan ge klimatlobbyn nya pengar

  1. Elakingen Inläggsförfattare

    Det är inga specifika företag jag avser, utan miljöteknikbranschen (clean tech) i allmänhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *