MTV gör mig rasande

Jag ser inte på MTV längre, det var många år sedan jag regelbundet titta på skräpet. Men ett och annat vet jag om dem: MTV har inte bara töntiga och dåliga TV-program. De är ena dubbelmoralens riksfjantar och censurkräk också:

Enligt TVguide.com har som de moraltanter dem är bett om ursäkt för att de misslyckades med att censurera sin egen gala:

”While we aired the live broadcast with a delay, we were unable to mute every word that some might find objectionable. All of these words will be muted in subsequent airings. We sincerely apologize to those in our audience who were offended by any objectionable words that might have slipped by for the live airing.”

Jag är rasande av flera skäl:

  1. De kallar det direktsändning (”live”) men säger i samma mening att det inte alls är direktsändning utan sänds med fördröjning (”delay”).
  2. De försöker censurera varje liten svordom trots att kraftuttryck inte är farliga. Folk lär sig svära ändå, hur mycket censur det än finns i media.
  3. De är dubbelmoralister, eftersom de sänder ungdomsprogram där det går ut på att vara så vild, full och kåt som möjligt, men censurerar samtidigt varje liten kvinnlig bröstvårta och svordom precis som om det vore farligt.
  4. De censurerar inte sexistiska rapvideor där halvnakna tjejer objektifieras och de manliga rapartisterna sjunger om våld och horor.
  5. Enligt ”artisten” 50Cent censurerar MTV honom, men inte Bitchney… jag menar Britney Spears när hon säger ”bitch”. Eller också säger han bara det för att få uppmärksamhet…
  6. När MTV visas på en TV på gymmet jag brukar gå till verkar det fortfarande vara mer reality shower och ungdomsprogram än musik. Varför heter de ens MTV? Eller står inte M för music längre?
  7. För många år sedan såg jag ibland ett program på MTV som hette ”Music Non Stop”. Men det var lika många avbrott för prat, reklam, och annat som alla andra av de få musikprogram de hade. Namnet på programmet var därmed lika omotiverat på att TV4:s travprogram heter ”Vinnare” (de flesta som spelar på trav förlorar pengar, de flesta hästarna i loppet förlorar).

Slutsats: MTV kan dra åt helvete!

Fast Johannes Brost säger ännu grövre ord i det här roliga klippet.

En tanke kring ”MTV gör mig rasande

  1. Carl

    MTV hade senast nåt att titta på 1991. Då fanns fortfarande stora delar av det gamla gardet kvar. När så rap och grunge tog över 1992 föll allt direkt. Jag har inte tittat på MTV sen dess alltså och de gånger jag råkat på kanalen har jag genast slagit över, äcklad av just det du beskriver: dubbelmoralen. M står för money numera och om de fortsätter i samma stil kommer de att försvinna in i dimman på samma vis som ZTV nyligen gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *