Dum, dummare, miljövän

Brottslingar från Greenpeace har tydligen tagit sig in på kärnkraftverket i Forsmark.

– Vi gör det här som protest mot att man vill ersätta de befintliga kärnkraftverken med ny kärnkraft. Riksdagen ska rösta om frågan på torsdag och vi är beredda att stanna här till dess, förklarar Tillman.

Så dumt, så dumt.

Varför skulle politiker ändra sig och byta åsikt på grund av intrång/inbrott?

Om vi spenderar stora summor pengar på att lägga ned kärnkraftverken är tyvärr inte sol, vind och vatten något som kan ersätta det. Istället får vi skyhöga elpriser (som i vintras när just flera kärnkraftverk stod stilla) och/eller vi får importera fossil energi från Danmark och Ryssland.
Skulle kolkraft vara bättre?

Inte ens på lång sikt (20-30 år) undrar jag om vi kan klara oss utan kärnkraftsverken. De flesta alternativen är dyrare, och knappast bättre för miljön.

Vattenkraft fuckar upp ekosystemen i floderna. Vindkraftverkens snurror låter illa och slår ihjäl fåglar. Solkraftverkens tillverkning, insatsvaror och kostnader är ingen lätt och enkel sak…

Så vill Greenpeace åstadkomma?
– Få uppmärksamhet (om än negativ). Känna att de gör något (om något meningslöst).

5 tankar kring ”Dum, dummare, miljövän

 1. Jonas

  Dum, dummare, En Elak Jävel. (Eller?)

  Det var väl tur att det bara var Greenpeace som bröt sig in.
  Om inte annat visar de att säkerheten inte är tillräcklig.

  Du måste hålla med om att säkerheten måste bli bättre.
  Om man så lätt som Greenpeace kan komma in, hur lätt skulle det då inte vara med lite planering att också kunna göra attentat? Och vilka konsekvenser skulle inte de få?

  Hade kärnkraften behövt ta alla sina kostnader (inkl. försäkring för eventuella olyckor) hade även det elpriset varit högt.

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Jag har aldrig sagt att jag är nöjd med säkerheten på alla kärnkraftverk. Dessutom är det skillnad på att kunna ta sig in osedd och att ta sig in i syfte att bli sedd. Det första är svårt, det andra har Greenpeace visat är lätt. Lyckligtvis vill de flesta terrorister inte synas och åka dit, till skillnad från miljövännerna.

  Om vindkraftverken skulle ta sina kostnader (och inte vara subventionerat) hamnar elpriset exkl skatter på 60 öre per kWh vilket är nästan 50 procent högre än olja och kol och ännu högre än kärnkraften. Både vind- och solenergi är i nuläget tyvärr mycket dyrt.

 3. Colonel Panic

  Vad hade hänt ifall våra vakter gjort sitt jobb lika effektivt som Israeliska säkerhetsvakter? Då hade väl Sergelstorg varit fyllt av protesterande idioter som skrikit ”Forsmark=Mördare!!”.

  Antingen tar man Greenpeace med en nya salt, är Svensk och mjuk (Svensk polis skjuter inte och när dom tvingas göra det blir det skrik i media). Alternativet är ju stenhård attityd, dragna vapen direkt, backa tre steg sen eld mot ”inkräktarna”, vikkt övriga världen gör.

  Varför måste vänstermupparna alltid köra metoden provocera tills det smäller, sedan kräva avväpning och utredning och ursäkter?

 4. Elakingen Inläggsförfattare

  De väljer väl den metoden för att den tyvärr är effektiv. Det är nästan så jag tror att Greenpeacarna hoppades på lagom med våld från vakterna på Forsmark så det blivit mer uppmärksamhet och sympatier från andra aningslösa vänstermuppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *