En krigsförklaring mot SVT & RIKAB

Helgonblomma är arg. Mycket arg. Så arg att det förklarats krig mot Radiotjänst i Kiruna AB och SVT.

Jag kan förstå ilskan. TV-licenskravet för alla med TV är ju bara en sorts förtäckt skatt, som måste betalas oavsett om man tittar på SVT eller ej.

Och nu när även datorinnehavare utan TV ska betala licens för webb-TV-kanaler de kanske aldrig tittar på, ja är det klart att folk blir sura.

Och jag tror att alla skulle bli arga om de fick se vad de är med och betalar via skatten. Nu försvinner ju bara pengarna automatiskt från lönen, och ingår utan att den syns i form av moms på t.ex. maten.

Via det statliga kulturbidraget är alla svenskar faktiskt med och betalar för t.ex hattmuséet i Borlänge! Hur många skulle vilja betala det om det kom som en räkning på posten?!

3 tankar kring ”En krigsförklaring mot SVT & RIKAB

 1. Alatariel

  Alltså, public-service-tanken i sig har jag inte så mycket emot, det kan kanske behövas någon slags kanal i händelse av katastrofer eller krig – men då ska den finansieras
  – av ALLA precis som allt annat som hävdas vara nödvändigt i ett samhälle (och som då dras in via skattsedeln)
  – och vara rimlig i förhållande till både inkomst och vad man använder pengarna till …

  Om det INTE är frågan om en ”skatt” så ska de fan inte komma undan med att kräva ALLA på pengar som har /teoretisk/ möjlighet att ta del av informationen och slösa bort de pengarna på fåniga tramsprogram och sponsrade sportevents!

  En dator är INTE en tv! En dator behövs i dagens samhälle, men tv SKA man ha RÄTT att välja bort så länge det inte räknas som skatt … typ …

  Men visst, frågan är komplex! Ännu en orsak till varför jag gärna ser hela frågan behandlad i domstol …

 2. Föreningen Nej till TV-avgift (FNT)

  För att få bort TV-avgiften så har nu Föreningen Nej till TV-avgift (FNT) bildats.
  FNT är en ideell förening med syfte att sätta press på regering och riksdag att antingen avskaffa TV-avgiften, eller i vart fall godkänna en folkomröstning om dess existens.

  Vår åsikt är att Folket, i sann demokratisk anda, ska få bestämma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *