Bojkotta Action Aid!

Det här med ekonomi är tydligen svårt för vissa. Som Action Aid.

Hatten av för DI som inte publicerade Action Aids okunniga men lustiga påhopp på H&M.

”Hej Karl-Johan Persson, VD på H&M!

Vi har noterat att H&M har en obetald skatteskuld på 100 000 000 kronor som borde tillfalla folket i Bangladesh.

Enligt era uppgifter är Bangladesh ett av H&M:s största inköpsländer. Trots det betalade H&M endast 585 kronor i skatt i vårt land 2008. De resterande 99 999 415 kronorna behöver vi för att ta oss ur fattigdomen.

Skattepengar är nödvändiga för att förbättra vår sjukvård, bygga infrastruktur, hantera klimatförändringarna och ge våra barn möjlighet att gå i skola. När den obetalda skatten betalats in räcker 100 000 000 kronor exempelvis till 130 000 skolplatser.

Om ni har inbetalat beloppet under de senaste två veckorna ber vi er bortse från denna påminnelse.

Med vänliga hälsningar

/Folket i Bangladesh

PS. Nu HÖJER VI RÖSTEN! Vid nästa krav kommer en avgift att tas ut med 50 kronor.”

Grejen är den att H&M inte har något bolag i Bangladesh. Därför ska de heller inte betala skatt. H&M bryter inte mot några lagar, utan följer OECD:s riktlinjer.

H&M:s leverantörer i Bangladesh betalar däremot i allmänhet skatt. Därför gynnas de fattiga i landet av H&M. Därför är jag stolt aktieägare i H&M.

Fast frågan är om inte hela Actions Aids (nej inte sjukdomen AIDS, Aid i genitivform) kampanj och påhittade skatteskulder bara är ett enda stort skämt för att få uppmärksamhet.

Jag tänker nu främst på skojeriet om att Action Aid ska ta ut en avgift på 50 kr ”vid nästa krav”.
🙂

Är kampanjen enbart humor från Action Aids sida?
– Då är det illa. Det vore bättre om de ägnade sig åt fattigdomsbekämpning istället.

Är det skojeri med allvarligt underliggande budskap?
– Då borde dem förtydliga vad som är allvar.

Är allt seriöst i deras anklagelser mot H&M?
– Då är dem okunniga, småaktiga och helt enkelt dumma. Kommunister helt enkelt!

Action Aid lär inte få några pengar från mig i alla fall.

5 tankar kring ”Bojkotta Action Aid!

 1. IT Liberal

  ActionAid är en radikalfeministisk organisation som anser att fler flickor än pojkar lägger sig hungriga varje kväll. Därför stödjer de bara tjejer.
  Och visst, fler tjejer är mer utsatta för våldtäkt. Samtidigt är barnsoldater alltid pojkar. Och barnarbetet kan drabba pojkar hårdare.

 2. Embla

  Instammer, ActionAid ar en oserios organisation som drivs av okunniga ideologer (100 000 kr ger 130 000 skolplatser, kan de ens rakna). De jobbar med hard marknadsforing med flickor som behover pengar for klader, osv.

  Definitivt en organisation att akta sig for!

 3. Tobbe

  Embla, o andra sidan kanske man inte ska kritisera andras sätt att räkna om man själv inte kan läsa, det står att 100.000.000, inte 100.000 räcker till 130.000 skolplatser.

 4. Miram

  Actionaid borde inte få vara lagligt. Det är inte välgörenhet, det är systematiskt uteslutande av pojkars utsatthet i u-länder, precis som nazister gjorde med judar..

 5. Annika

  – Jag var inte alls så insatt i detta ämne; har Ni ovan rätt, så håller jag med fullständigt i Er bojkott!
  Vad jag stört mig på, är dessa EVINNERLIGA reklaminslag, flera gånger varje kväll, i flera kanaler… VAD kostar inte de? ”För bara 7 kronor om dagen kan Du förbättra Anitas liv…” Jaha; men hur mycket av ”mina” ca 210:-/månad går till Anita? Och hur mycket till reklam? För att inte tala om administration… och rätt vad det är, så har någon höjdare stuckit till Caymanöarna med X antal miljoner… Jag litar inte på NÅGON sådan här organisation! 🙁

  Hellre då skänka torrvaror, hygienartiklar, kläder, leksaker, etc till dem, som kör ned grejorna till behövande på närmare håll. Då vet man att det kommer fram och inte ”fastnar” i form av skojeri med kvitton o dyl för organisatörerna, som sannerligen inte uppbär några minimilöner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *