Dagens dårar i Almedalen

1 Lars Ohly

Konduktör Ohly säger att han vill satsa på välfärden, men han berättar inte var alla miljarderna ska komma ifrån. Eller hur många det blir exakt.

Ohlyckan nämner att skatten ska höjas för de som lyckats i karriären, men höginkomsttagarna är som bekant för få för att kunna finansiera en märkbar välfärdsökning. Ren retorik för att lura folk alltså.

Ohly nämnde i Almedalen också att han inte gillar att privata företag effektiviserar välfärden. Istället ska tydligen skola och sjukvård enbart få skötas av det offentliga – oavsett hur dyrt och dåligt det blir. Det är ett välkänt faktum att privata företag gör ett minst lika bra jobb som statliga och kommunala, och utan att det blir dyrare för oss skattebetalare. Aktieutdelningarna inkluderade.

Jag tycker allt Lars Ohly vill är dyrt, dåligt för välfärden, orättvist och okunnigt.

2 Lennart Koskinen

Biskopen Koskinen säger till medias TV-kameror att han inte kan förstå hur Sverigedemokraterna kunnat få tillstånd till sitt torgmöte.

Demokrati kallas det för, och då kan alla partier oavsett politik tillåtas komma till tals. Rätt så.

Koskinen ville tydligen inte acceptera denna demokrati, utan hamnade i handgemäng med sverigedemokraterna, som släpade bort den sura gubben. Eller som SVT-text skriver:

”Flera sverigedemokrater föste då med våld bort biskopen från platsen. Säpo var snabbt på plats och upplyste en mycket upprörd Koskinen om att partiet faktiskt hade tillstånd att hålla sitt möte på platsen.”

Tydligen hade Koskinen inte gud på sin sida idag. Inte så konstigt kanske, gud verkar ju inte bry sig särskilt ofta. Precis som om hon inte fanns…

SLUTSATS: Ta er i Almedalen!

Biskop Lennart Koskinen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.