Skadeinsekter är inte konst

Den meningslösa skolan Konstfack krävs nu på 100 tusenlappar av SL för klotter och vandalisering. Den kriminelle ”konstnären” är tydligen polisanmäld också.

Lyckligtvis har kulturminstern Adelsohn Liljeroth vaknat och ogillar också NUG:s skräprulle ”Territorial pissing”. Själv hoppas jag att den lilla pissungen får fängelse för att maskerad krossat en ruta och sprejat ned en tunnelbanevagn med passagerare i – se bilden nedan.

Konstfack visar dock viss sjukdomsinsikt genom att dra upp nya riktlinjer som i vart fall inte stödjer lagbrott. Men de stöttar vandalen och Konstfuck kommer säkert att fortsätta kalla icke-konst för konst. Det verkar även som att dådet håller på att tystas ned av gärningsmannen, i alla fall temoprärt.

Konstfacks förra skandal avslöjandes ju rätt nyligen. Se mitt inlägg om den Konstfack-apa som spelade(?) dåre och anföll polis och vårdare i ”konstnärligt syfte”.

Så återigen suckar jag uppgivet när mina skattepengar används i felaktigt och omoraliskt syfte. När ska det egentligen städas upp i kulturträsket? Ni som gillar kultur och Konstfacks verksamhet får tycka vad ni vill – jag gillar det inte.

Klottrare är som skadeinsekter – ingen nytta, bara skada. Oläsliga krumelurer och ”tags”. Fult, onödigt och barnsligt. Get a life!

klotter-nug-pissing-territorial-konstfack1

5 tankar kring ”Skadeinsekter är inte konst

 1. Johnny

  Läraren på Konstfack säger:
  ”– Jag har tittat på en del graffiti i olika sammanhang”

  Ganska skrämmande att idioten inte kan skilja på graffiti och klotter,man häpnar!

 2. Jakob

  Att SL dragit fram summan 100000kr ur röven är inget du blir upprörd över? Att byte av en ruta och sanering av diverse streck påstås kosta 100000kr är inget annat än lögn.

 3. Fraz

  Så Jakob begriper över huvud taget ingenting av vad saken gäller. Beloppet för att reparera den här enskilda skadan är ganska ointressant. Kloterskadorna på SL:s vagnar och stationer kostar miljoner om året (mina pengar och faktiskt dina också, om du betalar skatt som de flesta gör. Men det finner du kanske löjligt?). Med sådana här idiotiska påhitt främjar ”konstnären” tydligtvis klotterandan i stort, och bidrar troligen till mycket större kostnader än 100 000:-. Om bilden som visas är korrekt så är det dessutom inte fråga om grafitti som i enstaka fall kan vara konstnärlig, utan rent och skärt förstörande klotter, plus annan skadegörelse.

 4. Rase

  ”Att byte av en ruta och sanering av diverse streck påstås kosta 100000kr är inget annat än lögn.”

  Jag tror också att det är lögn. Troligen rör det sig om betydligt större summor. Signaturen Jakob som skrivit ovanstående inlägg tillhör troligen den generationen som tror att allting numera är gratis och att ”någon annan betalar”. Det är oerhört dyrt att låta anställd personal klottersanera en T-banevagn med alla krav på arbetarskydd som gäller när man arbetar med de starka lösningsmedel som krävs för att tvätta bort klottret. Bara bytet av en krossad ruta kostar tusentals kronor + de kostnader som det innebär att vagnen måste tas ur trafik under tiden som den saneras.

  När man ser de låga bötesbelopp som utkrävs de få gånger man lyckas sätta fast klottrare, inser man att beloppen inte på långa vägar täcker de kostnader som är förenade med förstörelsen.

 5. Henke

  100 000 kr? Den här hjärndöda lobotomerade idioten har garanterat bombat förr, så den summan är snålt tilltagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.