Hur kan en fjortis vara så dum?

Metro rapporterar om hur ett par fiffiga busungar på Bodals skola på Lidingö plötsligt får ett rejält hjärnsläpp:

”Idén fick högstadieflickorna i våras då de båda plötsligt hittade en borttappad nyckelknippa som bland annat gick till lärarrummet. Efter skolans slut då även vaktmästaren gått hem, monterade de upp den ganska enkla avlyssningsutrustningen som de inhandlat på Teknikmagasinet.

Syftet med ”buggningen” var att få fram värdefull undervisningsinformation i samband med en betygskonferens som nästa dag skulle genomföras i skolans lärarrum. Båda flickorna var ute efter att höja sina betyg.

Monteringen av utrustningen gick enligt planerna. Men eftersom en av flickorna inte kunde ”hålla tyst” på sin Facebooksida några timmar senare, avslöjades buggningsförsöket i sista stund.”

Hur kan en fjortis vara så in i helvete dum att hon avslöjar alltihop för hela Sverige?
Facebook är som bekant ingen anonym liten hemlig sida.

Snacka om hjärnsläpp!

Visst är det roligt att berätta spännande saker för folk, men hur svårt är det att vara försiktig?

Ironiskt nog blev misstaget en läxa för dem:
Håll hemligheter hemliga!

”De två skoleleverna på Lidingö döms nu av Stockholms tingsrätt för egenmäktigt förfarande och olaga intrång.”

Att komma med i brottsregistret och få 2000 kr i böter ska väl lära dem att inte springa med skvaller om dem själva på det här viset.

2 tankar kring ”Hur kan en fjortis vara så dum?

  1. Carl

    Samtidigt tyder det på kreativt tänkande på nån underlig vänster. Visst, det var IQ skinkmacka det de gjorde men ändå kommer jag inte ifrån att det var rätt klurigt att komma på en sån sak. Att sen pladdra om det på skvallersidan Idiotbook är ju bara så hårresande dumt att man kan undra vad vissa har innanför pannbenet.

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Ja, först var dem kluriga, sen blev det hjärnsläpp. Och alla har vi väl någon gång velat höra/veta/förstå hur lärarna tänker när det sätter sina orättvisa(?) betyg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *