IPCC får kritik av sin egen utredning

FN:s organ för klimatlobbyism får nu kritik av sin egen(?) inte särskilt oberoende utredning. Citat från TT:

”FN:s klimatpanel IPCC måste ”reformeras i grunden” för att förhindra pinsamma fel såsom de som hittats i panelens inflytelserika rapport från 2007, konstaterade en oberoende granskning som blev offentlig i dag.”

”Allti nö”, sa han som såg Åmal.

”Granskningsrapporten, beställd av FN, konstaterar dock att IPCC i huvudsak varit framgångsrik, trots avslöjandena om felaktigheter i rapporten.

Rapporten vill se en ny exekutivkommitté i stället för det system som finns i dag, där forskare i huvudsak arbetar deltid med panelens ledning. Hårdare regler för vilka källor som kan accepteras krävs också.

Rapporten manar till skärpt kontroll av eventuella intressekonflikter hos styrelsemedlemmar, en kritik som mött dagens ordförande Rajendra Pachauri, och efterlyser också kortare mandatperioder för panelens framtida ordföranden.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *