Mikael Wiehe skämmer ut sig igen

Jag ramlade över en intervju i Norrländska Socialdemokraten med kommunisten Mikael Wiehe, som av någon anledning är jättearg för att Finansinspektionen dragit in tillstånden för HQ Bank.

Har han fått för lite smisk?
– Ja, Qviberg kan lägga upp sig i mitt knä, så ska jag ge honom en rejäl omgång.

Rödvinskommunisten Wiehe gillar tydligen S&M-lekar så till den grad att han nu inför valet 2010 har en hel liten turné som marknadsförs med smiskaffischen ovan.

Wiehe försöker tydligen promota lite ny människoföraktande musik eller nåt. Eller också är han desperat på uppmärksamhet ändå. Varför skulle annars en kommunist bli arg över att  kapitalister har förlorat pengar i HQ-härvan?

Kommunister vill ju normalt låta staten roffa åt sig alla pengar så att vänsterns klåfingriga politiker själva ska kunna styra och ställa över folks liv, så varför bryr han sig om att Qviberg och aktieägarna i HQ förlorat pengar? Wiehe borde väl vara skadeglad?

Varför Wiehe tror att lite bögigt stjärtsmiskande skulle få Mats Qviberg att bli en bättre finansman förtäljer inte historien.

”Ekonomijournalisterna har ingen koll. Ingen förutser såna här affärer och när de väl inträffar, får det inga konsekvenser politiskt.”

Säger alltså skräpsångaren Mikael Wiehe, som tydligen kräver att journalister ska kunna förutse framtiden. Jojo, det är lätt att med facit i hand stå och kräva saker. Men att se in i framtiden är inte så lätt, men det vet tydligen inte alla.

”Däremot vill han inte uttala sig angående Mona Sahlins bristande popularitet, inte heller varför V och Lars Ohly har så låga opinionssiffror.
– Men hade jag varit partiledare, skulle det gå mycket bättre, säger Mikael Wiehe utan falsk blygsamhet.”

Mannen är tydligen uppblåst och självgod också.

Dessutom har han hittat på något han kallar för ”medelklassegoism”:

”Och just nu spelar jag Man måste veta vad man önskar sig (klassiker av Hoola Bandoola Band, reds anm) bara därför att medelklassegoismen är ett mycket större hot mot välfärden än vad ett litet sketet extremistparti på högerkanten någonsin kommer att bli.”

Individuell frihet och lite krav på invandringspolitiken(?) är tydligen skrämmande för vänsterns kraxande korpar.

4 tankar kring ”Mikael Wiehe skämmer ut sig igen

 1. Carl

  Det är det sämsta med Mikael Wiehe, att ALLT är politik för honom. Musiken är rätt bra som han gör men så fort han öppnar käften slinker det ut politisk retorik ur den.

 2. Stig Erik Thoreby Jensen

  Detta måste vara det absolut dummaste inlägget jag har hittat på internet sedan 1994, helt otroligt att man kan vara så inskränkt och naiv och samtidigt publicera det på nätet.
  JAG har skrivit mycket dumheter på facebook i fyllan, men detta är ju bara FÖR bra.

  Jag räknar inte med att detta blir publicerat, men SÅ TYCKER JAG.

  Ha en trevlig afton därinne i lådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *