En sansad liten åsikt om kötthatet…

…passar väl bra så här i min ensamma bitterhet på fredagkvällen. Eller heter det bittra ensamhet?

I vilket fall stötte jag på att Miljöpartiets Maria Wetterstrandad förnekar Miljöpartiets ”köttskatt”.

Köttskatt eller skatt på köttproduktion/konsumtion/utsläpp – det spelar ingen roll vad MP menar att det kallas och inte kallas.

Jag tycker inte bara att en köttskatt är onaturlig, eftersom det är naturligt att äta kött.

Jag tycker dessutom att en köttskatt… hmm, hur ska jag uttrycka mig sofistikerat… bästa att jag väljer mina ord noga här… det är ju viktigt att uttrycka sig lågmält och seriöst samt inte brusa upp i onödan…
Jo, en köttskatt hårdsuger svart, hård, styv, slemmig, stinkande HÄSTKUK på Plattan!!

Det fick jag allt till det.

2 tankar kring ”En sansad liten åsikt om kötthatet…

 1. Carl

  Forskning har konstaterat genom att undersöka de få proteiner som fortfarande går att få ut ur de annars fossiliserade ben man hittat i Afrika från tidiga människor att vi har ätit kött som huvudsaklig föda i åtminstone 2 miljoner år. En del pekar också på skillnaderna hos revbenens placering över bukhålan mellan människor, schimpanser och gorillor. Vi och schimpanser har en bukhåla som liknar varandra mer än gorillans. Vi äter kött regelbundet medan gorillor nästan uteslutande äter blad och kvistar.

  Så om nu Miljöpartiet vill ändra på 2 miljoner år av evolution får de göra det på egen hand. Det blir mer mat över till oss normala människor och de ska banne mej inte få stifta lagar som går emot vår natur!

 2. Krösi

  Miljöpartiet kan rimligtvis inte vara emot köttproduktion.
  Detta baserar jag på deras klassiska slogan:

  Rädda skogen – ät en bäver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *