Två klassiska Lars Ohly-citat

Lars Ohly, Dagens Politik 27/12 1996:

”Kuba är ett fantastiskt exempel på hur man under mycket fattiga förhållanden kan uppnå folkligt deltagande och ekonomisk rättvisa.”

Att alla är lika fattiga är förvisso en form av ekonomisk rättvisa, men det är ju ingen bra sådan. Det förstår ju vem som helst.

Lars Ohly i SVT:s Gomorron Sverige, 30 maj 2006:

”Jag skulle välja Castro före Blair om Castro ställde upp i ett allmänt val, men det problemet är att gör han ju inte.”

Att en kommunist och vänsterpolitiker som Ohlyckan inte bryr sig om demokrati är ingen nyhet. Men det är underhållande att han döljer det så illa.

Det verkar som att Ohly inte förstår att han tappar i trovärdighet när han förnekar att han någonsin sagt att diktatur är bra, och samtidigt som i citatet ovan verkar strunta i det här med demokrati och mänskliga rättigheter.

Eller Ohlys förklaring i Uppdrag Granskning nyligen om varför han var ledsen när Berlinmuren och Järnridån föll. I vissa klipp förnekar han att han var ledsen, i andra förklarar han att han var ledsen för att han då såg hur förtryckta folk hade varit.

Alla normala människor hade vetat i flera decennier att Östeuropa var diktatur där kommunismens kreatur härjade och fängslade folk för deras åsikters skull. Men tydligen inte naive Ohly, som nu vill in i regeringen…

En röst på Socialdemokraterna är tyvärr också en röst på Lars Ohly.

Citaten ovan hittade jag i Stockpicker Market Update 10 september. De finns också bland de många andra hemska kommunistcitaten på kommunism.eu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *