Lyd order – eller bli sprängd i luften

Klimatnissarna på en organisation som kallar sig 1010global har skämt ut sig genom en film som visar hur t.o.m. små barn blir sprängda i luften om de inte genast accepterar och lyder order.

Lyckligtvis ångrar sig nu 1010global.

Själv undrade jag när jag såg filmen första gången om det var ett skämt från klimathysterikernas och domedagsprofeternas kritiker, eller om det var klimatlobbyisterna som ville skoja till det för att visa hur allvarlig miljösituationen är.

Jag undrar lite fortfarande…

Men eftersom organisationen bakom nu bett om ursäkt så var det antagligen ingen (frivillig/medveten) drift med dem själva och deras miljöpropaganda.

Det betyder att de lät filmskapare och kändisar skapa en kortfilm som sänder ett eller flera eller en kombination av dessa budskap:

  • Om du inte lyder order och minskar dina koldioxidutsläpp ska du dö en blodig och omedelbar död.
  • Alla som tänker självständigt ska mördas.
  • Att gå sin egen väg och stå emot grupptryck måste förenas med döden.
  • Även barn ska straffas med våld.
  • Rättegångar och yttrandefrihet måste stoppas med våld.

Budskapet är så absurt och överdrivet att jag fortfarande nästan skrattar när jag ser filmen ovan. På sätt sätt blev det humor av det hela ändå, om än svart sådan.

En fråga kvarstår – han som skrev kortfilmen, Richard Curtis (som bland annat skrivit Black Adder/Svarte Orm med Rowan Atkinson), kan det inte vara så att han ville spela klimatrörelsen ett spratt genom att skriva en helt galen propagandafilm och se om det gick att lura dem att sända den?

I så fall är han verkligen rolig, Richard Curtis.

1 tanke kring ”Lyd order – eller bli sprängd i luften

  1. Carl

    En riktigt präktig skandal detta, som nu fått ett namn som passar: Splattergate. När man trodde att det inte kunde komma mer dumheter från AGW-sidan så kommer denna kalkon. Kommer man kunna se några av Richard Curtis filmer med samma behållning i framtiden? Kanske man kan men det kommer att gnaga i bakhuvudet på mej åtminstone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.