Religion och kultur = motsatsen till jämställdhet?

Jag såg tyvärr en del av Korrespondenterna på svt, programmet finns här på svtplay. Jag tänker inte ens se hela eller gå igenom allt, eftersom det är alltför mycket sjuka äckliga människor i programmet.

Jag nöjer mig med att berätta lite om de människofientliga kristna moraltanterna (moralgubbarna?!) i USA som tvingar sina döttrar att under förnedrande former offentligt inför publik lova att inte har sex förrän de gift sig.

Lägg till lögner om preventivmedel och ni får bilden. Eller se dokumentären. Om ni nu vill se fäder stå och njuta gubbsjukt(?) i all maktkåthet när deras döttrar lovar att vara oskuld ändå tills gift sig.

Kampen om fittans användning är tydligen hård i vissa länder och kulturer.

Så länge människor har funnits har många människor fört en stenhård kamp för att kontrollera andra vuxna människors könsorgan.

Orsaken är religion och kultur. Troligen är religionen och kulturen främst maktverktyg, inte de egentliga orsakerna till könsapartheiden.

Världen har alltid varit en sjuk och hård plats.

Det blir svårt att ändra på, men det går att mildra genom att motarbeta alla som ser kvinnokroppen och dess ”användningsområden” som något ”syndigt”.

Världen vore i det stora hela bättre utan religion, men det är fel att förbjuda religioner.

1 tanke kring ”Religion och kultur = motsatsen till jämställdhet?

  1. Carl

    Ett stort problem där. Religion verkar vara ett kitt som håller vissa människor samman. Samtidigt skapar religionen stora problem, framför allt vid mötet med andra människor som inte delar dessa människors religion eller tolkning av samma religion. Vad vi borde förbjuda är religionens särställning i samhället. Det får endast existera som vilken annan kulturbärande del som helst men inga favörer som att ta ut begravningsavgift och liknande. Det får de själva ta ut av sina medlemmar på vanligt vis via avi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.