Du är ung även när du är gammal

”När jag träffar de som söker jobb så är de 30 år, kallar sig ungdom, har två akademiska utbildningar och har rest jorden runt, men de har ett tunt cv. De måste börja jobba innan de blir 30 år.”

Säger alltså Swedbanks vd Micke Varg, eller Michael Wolf som han egentligen heter.

Intressant citat.

Utbildning är ibland överskattat tycker jag. Det är bättre med riktig arbetslivserfarenhet, för kan du inte praktisera dina kunskaper  – är de inte nästan värdelösa då?

Om du passerat 30 har du troligen avverkat klart mer än en tredjedel av ditt liv. Och har du då inte ens börjat arbeta står du fortsatt på ruta noll karriärmässigt – och det är ingen merit.

Ändå hotar alla politiker med att ”vi måste” utbilda oss mer, alltså längre tid.  INTE snabbare.

Kanske beror det på att så många gamla nästan desperat försöker känna sig unga och intala sig själva och omgivningen att de fortfarande är unga. Jag tänker bland annat på 40-50-åriga tanterna som fortfarande kallar sig ”tjej”. Se vilka kontaktannonser som helst.

Och på de 40-åriga småbarnsföräldrar som ännu inte lekt färdigt på krogen. Jag vet en kille som var för bakfull för att vara med på sitt eget barns dop.

Flera av dessa gamla ”ungdomar” är politiker och åsiktsmaskiner, och om du är ”ung” när du är medelålders, ja måste du enligt samma haltande logik ha mycket gott om tid att börja arbeta när du är så ”ung” som 30, 40 nånting.

Själv började jag arbeta som 22-åring och slutade känna mig ung när jag fyllde 25 år. Det är min måttstock. Men det kanske är fel på mig?

2 tankar kring ”Du är ung även när du är gammal

  1. Carl

    Jag har passerat 30 med ett antal år och har ännu inte haft mer än ett par ströjobb. Jag har studerat men framför allt har jag gått arbetslös långa perioder. Varför ingen vill ha mej vet jag inte men fortsätter det får jag starta eget. Men jag tänker då rakt inte sluta när jag fyller 65. Om jag orkar tänker jag hålla på tills jag är 75.

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    Det värsta är att många arbetsgivare blir misstänksamma när det finns luckor i CV:t. Stressigt läge, min vän. Vilket påminner mig om att jag på 90-talet läste att en undersökning visat att de mest stressade (eller var det utbrända?) var de arbetslösa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *