Väntad och troligen rättvis Pirate Bay-dom

Snubbarna bakom Pirate Bay döms som väntat till fängelse även i hovrätten. Det är som bekant brottsligt att uppmana folk att begå brott. Nyckelordet här är uppsåt. Domen överklagas.

Pirate Pontén jublar i alla fall, precis som många utomlands. Kanske även Piratpartiet gynnas, eftersom det här sätter fokus på deras frågor.

Fängelsedomarna kortas nu, och frågan är om de inte kortas ännu mer i HD. Möjligen frias PB-killarna helt där, även om det inte är det troligaste. Särskilt inte som skadestånden höjdes i Hovrätten med 50 procent till 46 miljoner kr (jmf med de 120 miljoner som yrkats).

2 tankar kring ”Väntad och troligen rättvis Pirate Bay-dom

  1. Nils Pettersson

    Visst, på något sätt kan de säkert dömas. Problemet här är att hovrätten ignorerat viktiga rättsprinciper… Exempel:
    Det finns inget huvudbrott, då kan ingen dömas för medhjälp till huvudbrottet. Om någon faktiskt dömts för upphovsrättsbrott genom att använda TPB så hade det varit möjligt. Men nu är det helt ologiskt att de dömdes.

    Dessutom kan man undra över propornaliteten (stavning?) i detta. Anhöriga till mördade får 50’000 i skadestånd. Upphovsrättsindustrin får 46 miljoner för att någon fildelat några låtar, filmer och spel…

    Något är ruttet i staten Sverige och det är inte TPB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *