Kvinnor kan… begå våldtäkter på män

Det är ingen nyhet att kvinnor kan våldta män, men ändå något att fundera över så här i tider där sexism kan förkläs som feminism och jämställdhet.

Är det glädjande att jämställdheten är på väg även inom våldsområdet?

Nej, men det kanske jämnar ut debatten på sikt.

Fast det är tveksamt. Det är tydligen vanligare att kvinnor slår män (lindrig misshandel) än tvärtom. Men det är det ingen fokus mot, och de misshandelsfallen anmäls knappt(?).

Borde vara svårt med trovärdigheten om en stor stark karl med en ömmande kind går till polisen för att anmäla hans lilla hustru för misshandel…

Det är farligare för en man att gå ensam genom en park än för en kvinna. Gränsen för en man att slå en annan man är nämligen lägre.

Tyvärr en sanning som inte hjälper någon kvinna.
Eller man.

2 tankar kring ”Kvinnor kan… begå våldtäkter på män

  1. Carl

    Förvånar mej inte alls. Jag minns att det i gymnasiet fanns en hel del tjejer som var betydligt starkare än oss killar. Detta märktes inte minst under gympan då man under diverse bollsporter kunde få sej en tackling så man flög, detta trots att vi var beredda. Ville de kanske sätta oss på plats?

  2. Elakingen Inläggsförfattare

    För en tjej är det i idrott nog alltid lite extra utmanande och kul att rent fysiskt få trycka till en kille. Inte för det någonsin hände mig, men jag kan tänka mig att tjejer tar sådana chanser när de får den. Förhoppningsvis utan att de menar något illa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.