De perfekta brotten

Den klassiska jakten på den eviga frågan om det finns ett ”perfekt brott” har pågått hela mänsklighetens historia.

Om det med ”perfekt brott” betyder att det skyldiga svinet klarar sig undan finns det enligt mig tyvärr två sådana sätt:

1 Snuskigt företagsnamn

Jag läste en gång om en firma som sålde någon form av halverotiska produkter eller preventivmedel på nätet. Men inga varor levererades.

Trots det var det ingen som ville stämma firman som låg bakom sajten. Orsaken var att firman hette något alldeles särskilt snuskigt. Jag har glömt vad det var, men man kan tänka sig att det inte är så kul att gå till polisen eller tingsrätten och stämma Anala Sexleksaker och Rasistpropaganda AB.

”Jag vill ha mina beställda grejer nu!!”

Skulle inte tro någon vill säga det.

Sedär, bara genom att ha ett snuskigt men lite dolt företagsnamn så är det ingen som stämmer dig för att du är en tjuvaktig bedragare.

För de lurade tag i dig får du kanske välförtjänt stryk, men det är en annan sak.

2 Tjuva åt dig små summor

Få företag kommer att anmäla dig till kronofogden ifall du bara är skyldig några enkronor eller tior.

Vissa sätter detta i system och är beredda och byta identitet och flytta runt bara för att slippa betala att hundratals småskulder som till slut blir så stora att företag och privatpersoner börjar bry sig.

Du kan också göra som bluffirman Liljegrens Internetkonsulting i Karlstad och strunta i att betala en faktura på 625 kr inkl moms, sedan gå under jorden och sluta svara på mejl.

Se även till att du har 8-9 olika telefonnummer, så ingen vettig människa vet vilket du svarar på, och helt enkelt inte bryr sig om att ringa dig.

Problemet är att Kronofogden kostar ca 300 att anmäla saken till, och finns det inga pengar att hämta hos den som är skyldig en pengar får man aldrig tillbaka den kostnaden. Än mindre kostnaden för utmätningen.

Småsummor kan man tydligen komma undan med om man saknar samvete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *