Världens dummaste kvinna?

Jag undrar om Natalia Kazmierska medvetet skriver det dummaste hon kan för att underhålla, provocera och få uppmärksamhet. Eller om hon verkligen är så urbota bimbo-dum och okunnig som hon verkar.

Här kommer ett tokgalet citat (på gränsen till humor) som Genusnytt hittat:

”Det började så hoppfullt. För 20 år sen skulle datorerna leda till kvinnorevolution. Det pratades om cyberfeminism, om elektronisk klitoris och om att alla brudar skulle bli Lisbeth Salander-hackers. På webben spelade skitsaker som kön ingen roll. Vi var jämlika, där vi satt med våra högljudda modemgrunkor.”

Jag kommer ihåg på den tiden jag läste Expressen och jag tror det var Natalia Kashmir… Cashmirs… Kazakstan… Vad-hon-nu-heter skrev något i stil med att hon varit i Almedalen och att alla män där var sexister etc.

Sen lade hon till en sak om Tiina Rosenbaum (eller vad hon i Feministiskt Initiativ som pratade om könsförrädare nu hette).
”Kom tillbaka, allt är förlåtet!”

Jag tyckte det var så dumt att jag mejlade och skrev:

”Ta dig i Almedalen!”

Kändes helt rätt att göra så.

Men nu det alltså slagits ett rekord. Låt oss gå igenom Internet-citatet ovan och räkna upp hur det egentligen var/är:

 • Internet skapades av män.
 • Det var främst män som använde det i början, eftersom (ny) teknik alltid har lockat mer pojkar än flickor.
 • Det pratades inte alls om ”cyberfeminism”.
 • Det pratades inte alls om elektronisk klitoris, vad nu det skulle vara? Sitter en sådan ens på musen?
  🙂
 • Lisbeth Salander-hackers pratade definitivt ingen om, eftersom Stieg Larssons böcker ännu inte var skrivna.
 • Porrindustrin har varit drivande när det gäller nätets utveckling.
 • För 20 år sedan var det väldigt få som hade internetuppkoppling.

Kvinnor som skriver krönikor borde försöka föregå med gott exempel, istället för att hela tiden skämma ut sig så mycket de kan.

Plötsligt känns det som om ”Killar kan” är ett mera realistiskt slagord än ”Kvinnor kan”.

Men det vore ju fel att döma ut alla kompetenta kvinnor som till skillnad från lilla dumma Natalia faktiskt kan lära sig saker.

För det finns faktiskt många jämställda och smarta och pålästa tjejer också. Synd bara att de inte verkar få komma till tals så ofta.

Eller också har det här inte alls med kön och jämställdhet att göra. Kanske är det så att det helt enkelt finns många idioter på kvällstidningar?

Tur att jag inte läser sådana längre, utan bara kommenterar det andra skriver om dem.

8 tankar kring ”Världens dummaste kvinna?

 1. Carl

  Hon aspirerar minsann på den titeln, tillsammans med några andra jag kan komma på. Angela Merkel är en, Christine O´Donnell är en annan. Cherie Blair är en tredje.

  De är alla rätt smarta på sätt och vis men påfallande enkelspåriga och rent ut sagt enfaldiga. Merkel verkar inte kunna se det motstånd hon har emot sej i klimatfrågan, ej heller verkar hon förstå att Tysklands motsvarighet till IPRED och FRA-lag har gjort landet till ett med en form av yttrandeförbud. Folk vågar inte ringa eller skicka epost till myndigheter längre i samma utsträckning.

  Christine O’Donnell var Tea Party-kandidaten som sagt att hon i yngre år hållit på med häxeri och new age. I sej är det inget speciellt som skulle få henne diskad men att hon gick ut och ville förbjuda onani det fick folk att dra öronen åt sej. Sen dess är hon väldigt marginaliserad i USA.

  Cherie Blair är ju gift med Tony, Storbritanniens förrförra skämt…, jag menar premiärminister. Hennes inflytande på honom liknade det som Filippa Reinfeldt har nu över Fredrik. En titt på den engelska versionen av Wikipedia om henne ger vid handen att hon också håller på med new age-saker. Är det nån som ska stå vid premiärministerns sida? Jag tycker inte så. Tur att de båda är borta från nummer 10.

  Filippa och Fredrik förresten, låter inte det mer som en barnbok?

 2. N

  Jag tror dessvärre att Kazmierska har fått konkurrens.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article14426495.ab

  Som kvinna blir jag illamående och får, trots att jag är plågsamt heterosexuell, lust att byta kön när jag läser sådant här idiotiskt skitsnack. Dessutom ger hon sig på att kommentera med en oerhört pundig attityd. Äckligt!

 3. Elakingen Inläggsförfattare

  Ibland tror jag att kvällstidningarnas krönikörer inte tror på det de själva skriver, utan bara hamrar på tangentbordet för att provocera så mycket som möjligt. Redaktörer gillar ju när läsarna blir ”engagerade”, så att skriva korkat blir ett sätt för krönikörerna att göra karriär. För om ingen läsare hörde av sig eller kommenterade krönikorna – hur länge får krönikören då stanna på tidningen?

 4. N

  Hon skrev i en kommentar (orkar inte leta efter den för om jag läser mer där så spyr jag) att hon är hemma med sina tvillingar och skriver lite krönikor ”ibland”. Jag tycker inte att hon ska skriva krönikor ibland, jag tycker hon ska skriva krönikor ALDRIG!

 5. Elakingen Inläggsförfattare

  Hennes krönika påminner mig om när Vänsterpartajets Lars Ohly 2010 förklarade det här med att (V) vill tvinga föräldrar att dela föräldraledigheten lika. Hur skulle då en mor göra om hon vill amma längre än de 6 månaderna? Ohlyckan svarade med ett exempel där hans fru tydligen tvingats använda en bröstpump för att via flaska kunna leverera mjölk till bäbisen efter hennes sex föräldramånader då hon var ute och jobbade igen och Lars var ensam hemma. Inte för att jag är expert på barn eller ens har barn själv, men att staten enligt vissa ska tvinga mödrar till sånt känns ännu värre än det Rebecca Weidmo Uvell skriver.
  http://elak-javel.farbrortorsten.com/?p=3626

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *