True Norwegian Black Metal

Gorgoroth är ett black metal-band fullt av djävulsdyrkare (eller liknande) och brottslingar.

Det handlar om anklagelser om allt från kyrkobränningar och tortyr.

Några norska journalister åkte för att hälsa på den föraktade vokalisten ”Gaahl” långt långt uppe i de norska bergen… Rena rysaren.

Del1:

Gaahl vill utrota varje spår av kristendomen, säger han.

Dokumentären börjar onekligen börjar intressant, och fortsätter med bisarra inslag.

Del2:

Trion i Gorgoroth vill alltså sprida satans, djävulens ord. Det verkar inte handla om enbart scenshower, utan att de verkligen vill att hylla satan och sprida ondskans budskap.

Med riktiga fårhuvuden plus nakna människor på kors  uppe på scenen får man en del uppmärksamhet…

Del3:

Gaahl bor helt isolerad någonstans långt från Bergen i Norge. I en liten stuga utan telefon och toalett! Tänka sig, över 70 dagar med regn på raken.

Gaahl hävdar att han gick i en närbelägen skola som bara hade en enda elev förutom honom själv. Den eleven bodde 45 minuter bort och vid 18 års ålder tog han livet av sig.

Gaahl tog inte livet av sig, men den ensamma barndomen satte nog sina spår. (No kidding, Sherlock!)

Del4:

Nästan ingen i närmaste byn Espedal vill kommentera Gorgoroths sångare. Tortyr och timmar av misshandel, undrar hur mycket av anklagelserna mot Gaahl som är sanna?

Efter tre dagar följer de honom till en för honom viktig plats… efter en lång hård marsch i bergen (där vissa av mediefolket var nära panik) kommer de som ni kunde se till en för Gaahl talande plats, men ändå en bisarr besvikelse… Vilket ruckel!

Allt detta prat om får och getter, värdelösa människor, Gaahls våldsbrott, hans djävulsdyrkan, hans sabbade barndom. Där sitter de ensamma med satans företrädare på jorden och plötsligt ställer de fel fråga, en riktigt dum fråga…

Del5:

Tittar ni på ljuslågan i bakgrunden 7-9 minuter in i klippet ser ni att det är ingen stillbild. Gaahl sitter som ett psycho, helt frusen, utan att blinka på 2 minuter!

Och utifrån förutsättningarna jag gick igenom ovan – vilken rysare!
Snacka om pinsam och jobbig tystnad.

Sådär, då var spänningen i vinternattens mörker ordnad!

2 tankar kring ”True Norwegian Black Metal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *