De dåliga rättstavningsförslagen

Den här bloggen skrivs i wordpress och det är Firefox jag använder.  Men Firefox rättstavningsfunktion är inte den bästa.

Namnet Sylvester föreslås dumt nog ändras till Sylgester, Sylrester och Sylvetter:

Tennfigurmuseum, och även stavat tennfigurmuséum, föreslås ändras till omkonfigurering.  Ett bra politisk förslag kanske, men inte rätt stavning i sammanhanget:

Ordet sexanklagelserna skapar de mest löjliga förslag. Det är som synes allt från kex till saxar som ska anklagas.

Saknar rättstavningen sexuella kunskaper eller handlar det om censur?
🙂

Kanske finns svaret gömt bakom det faktum att ordet raggningsrepliker  tydligen inte är något som Firefox rättstavningsprogram ens känner till:

Vad är ”ruggningsrepliker”? Mer än ett korkat förslag, alltså?
Äggläggningsrör… hmm, äggläggning har åtminstone en fantasifull koppling till raggningsrepliker, men det är ändå ett väldigt långsökt förslag…
🙂

Microsoft Words rättstavning har sina svagheter också. Recessionsåret låter obekant, trots Sveriges sjunkande BNP under 2009. Istället föreslår ”årat” på slutet:

Vadå recessionsårat? Vad är ”årat”? Årat är i vart fall inget separat ord som något rättstavningsprogram känner till, så varför föreslå det som suffix?

4 tankar kring ”De dåliga rättstavningsförslagen

 1. Linda aka Tokmorsan

  Undrar så var ruggningreplik är för nåt?! Dessutom använder jag mig av Chrome och där vill stavningskontrollen att jag skall ändra till Republiken när jag skriver ordet!

 2. Carl

  På avigsidan finns ett antal sådana exempel från rättstavningshelvetet. Som den som skulle skriva om nåt i Linköping och rättstavningen hakade upp sej på just ordet Linköping och istället föreslog liköppning!

 3. Elakingen Inläggsförfattare

  Linda, jag undrar vad som händer och hur det låter om jag går fram till en fager dam och levererar just en ruggningsreplik…

  Carl, är det någon skillnad på Linköping och en liköppning?!
  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.