Hugo Chavez sabbar Venezuelas ekonomi

DI hade i fredags ett uppslag om hur idioten och kommunisten Hugo Chavez kör Venezuelas ekonomi i botten.

”Det är svårt att få betalt och att föra ut pengar, samtidigt som korruptionen är värre än någonsin”, säger en chef för ett svenskt dotterbolag.

(…)

Han beordrade det avgående parlamentet att ge honom rätten att regera genom dekret under det kommande året.
Parlamentet, där Chávez anhängare har 95 procent av platserna, sa som väntat ja och utsträckte dessutom perioden till 18 månader.
Därmed har Hugo Chávez i praktiken gjort sig till diktator och behöver inte fråga parlamentet om lov innan han fattar beslut om nya regler och lagar.

Lägg till korkade förstatliganden, politisk makt över media, skenande inflation (27 procent under 2010), svag tillväxt, kompetent och utbildat folk som flyt landet, mycket hög korruption, svårt att växla bort den valutan för att kunna importera det som landet behöver, o.s.v.

”Av de tolv långa och hemska år då Hugo Chávez har byggt kommunismen i Venezuela var 2010 det värsta”, kommenterar en företrädare för Veneconomía och fortsätter:
”Elsystemet har kollapsat, det statliga oljebolaget PDVSA:s produktion sjunker, tonvis med mat ruttnar hos den statliga livsmedelsjätten PDVAL, vägsystemet förfaller liksom
sjukhusens infrastruktur och samtidigt är bristen på bostäder gigantiskt. Det saknas 2 miljoner hem.”

Där kommunismen går in går förståndet ut.
Där kommunister går in går förståndiga ut.

4 tankar kring ”Hugo Chavez sabbar Venezuelas ekonomi

 1. Carl

  Det där landet kommer gå samma väg som Colombia om de inte ser upp. Hur kan den där lille fjanten få regera?

 2. Lars

  Bravo!
  Här i Lima, Peru, där jag befinner mig i potatisens och tomatens hemland sedan januari skriver och hör jag alltid ”El Dictador de Venezuela Chavez.” Alltså inte president Chavez, som svenska medier skriver. I Sverige skriver man du alltså diktator Gadaffi också diktator om det där svinet i Nordkorea vad han nu heter.
  Muchos saludos, Lima-Lasse, Peru

 3. Elakingen Inläggsförfattare

  Intressant, och Peru är ju ingen gammal antagonist till Chavez som Colombia. Kanske är svenska medier lite för PK för att våga kalla den gamle kuppmakaren Chavez diktator?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *