Khadaffi maktkåtast i världen just nu?

Muammar Khaddafi (Muammar Abu Minyar al-Gaddafi) har likt djävulen själv satt in stridsflyg och attackhelikoptrar mot sina egna egna civila och obeväpnade landsmän! Och det mitt i Libyens huvudstad Tripoli.

Kadaffi (hur det nu stavas) framstår därmed som den maktkåtaste diktatorn på denna jord just nu. Faktiskt värre än diktator-wanneben Hugo Chavez och fullbloddiktatorn Kim Jong Il, även om de två är lite oprövade vid stora protester ännu. Robert Mugabe, Than Shwe (i Burma) och Omar al-Bashir i Sudan har fått konkurrens.

Maktkåtaste diktatorerna sedan 1900-talets början känns så här spontant som:

 1. Adolf Hitler
 2. Josef Stalin
 3. Mao Zedong
 4. Vladimir Lenin
 5. Saddam Hussein
 6. Pol Pot
 7. Idi Amin
 8. Kim Jong Il
 9. Omar al-Bashir
 10. Augusto Pinochet
 11. Muammar Khaddafi
 12. Robert Mugabe
 13. Than Shwe
 14. Fidel Castro
 15. Nicolae Ceau?escu

Många namn saknas och rankingen kanske kan förbättras?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *