Dumma och dåliga affärer

En samlare vid namn Oliver Demolis betalade drygt 6250 pund för David Trezeguets matchtröja från VM-finalen i fotboll 1998.

Sedan blev tröjan förstörd av franska tulltjänstemän eftersom de trott att det var en förfalskning!

Källa är DN som citerar The Guardian och Le Dauphiné. Tredjehandsuppgifters pålitlighet kan diskuteras, men är det sant låter det mycket märkligt… Varför sabba en tröja så snabbt utan att kolla upp fakta först?

Apropå på fotboll och misstag har en galen Farbror nu sammanställt Glenn Hyséns bästa citat.

Apropå dåliga affärer såg jag Dragons Den på TV8 i helgen. En kille erbjöd 10 procent i sin firma för 150000 pund. Det innebär 1,5 miljoner pund i värdering av firman och dess enda hittills osålda produkt, en konstigt studsande fotboll som satt fast i en ribba. Fotbollen rörde sig långsamt och tråkigt, vilket även barnen som testade den verkade tycka. Motsvarande 15,5 miljoner kr för en dålig idé och osäljbar fotbollsleksak var en av de mest skrattretande affärsidéerna hittills i draknästet.

Detta i god konkurrens med killen som i samma program menade att man blir mindre sjuk om man steriliserar tandborsten. Han hade investerat smärtsamma 100000 pund i den knasiga produkten som dödade alla bakterier på hans tandborste, och han hävdade att det gjorde hans familj mindre sjuk. Rent lurendrejeri!

Visst ska man byta tandborste ibland, men man slipper inte förkylningar etc bara för att man dödar bakterierna på den. Bakterierna kan ju bara komma från den egna munnen och tandkrämen och hur farliga kan de vara?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *