Dubbelmoral igen

Återigen påminns vi om vilken dubbelmoral Sveriges politiska vänster visar upp.

 • När folk förtrycktes och dödades av polis och militär i Sydafrika under apartheidtiden och i Grekland under fascisttiden så protesterade vänstern som arga bålgetingar.
 • Nu när t.ex. polisstaten Syrien dödar sina egna medborgare bara för att de vill ha lite demokrati och frihet så verkar det knappt finnas någon socialist  eller kommunist som protesterar mot våldet och folkförtrycket.

Annat är det när USA:s och FN:s närvaro i Afghanistan ska diskuteras. Då spelar det ingen roll hur många småflickor talibanerna dödar, hur många hjälparbetare i Röda Halvmånen som avrättas – USA och Sverige ska ändå ut där ifrån och lämna de civila i sticket.

Det är så sant som det är sagt: Vänstern demonstrerar aldrig för fred – bara mot USA.

Syriens diktator Bashar Assad kommer att läggas till på listan över värsta diktatorerna.

2 tankar kring ”Dubbelmoral igen

 1. amir

  Det är sälsynt att en liten artikel orsakat många o långvarig krig, var ligger ansvaret för de anklagelse mot andra nationer som DN hänsynlös inför i artikeln nedan?
  Vem är denna NATHAN på DN?
  http://www.dn.se/nyheter/varlden/mycket-star-pa-spel-om-syrien-faller
  Kommentar till en hatisk journalist på DN
  Din artikel uppfyller inte de kvalitativa värde en rikstäckande tidning bör förvänta sig av omvärldsbevakning.
  Den är hatisk, saknar relevans, fördummar läsare som i den långa loppet leder till onödiga konflikter.
  Det finns all medel till förfogande att med relevanta sakuppgifter härleda en inledande fördjupning i de kommande händelseutvecklingen utan att låsa sig o stackars läsare, publiken i en återvändsgränd.

  Dessutom innehåller din artikel anklagelse mot stater som i enlighet med den Svenska tryckfrihetsförordningen och internationell ratificerade kan vara brottslig.
  Det andas en djup hat och avsky mot i dina artiklar mot den Iranska folkets heroisk 33-årig fredliga ställningstagande mot den samlade koloniala övergreppen som banat väg för den stundande frihetseran.
  Dina ord uttrycker sin tydliga frihetsfientliga mening, var din omsorg för den Syriska folkets protester kommer ifrån och hur den gestaltar sig , kan undersökas vidare.
  I övrigt kännetecknas de gemensamma dragen av de pågående Islamiska revolutioner av främst 1. Väst- Israel fientlighet, 2. solidaritet med den Palestinska folket, och 3. den globala övergreppen på natur o kultur.
  Den sista gemensamma kännetecknet som alla utom Syrien uppfyller inte till fullo är 4. den härskande maktens starka beroende förhållande till den Euro-Amerikanska maktstrukturen.

  Den Saudiska Faisalklanens fall kommer att omkullkasta hela den Västlig finansiella börsens beräkningsalgoritmer.
  Helt handfallen och medgiven kan inte Västliga motparten vara, förvandling av folkmajoritets krav på demokratisk representativitet till sekteristisk Sunni – Shia och påföljande Saudisk interventionen i Bahrain, Syrisk intermezzo, kurdisk uppvigling, och många andra ny-gamla ,nykoloniala knep i enlighet med den Machiavelliska andan kommer att som tidigare prövas av den döende Dandyn, utfallet kommer att alltid vara rätt i den långa loppet, rättvisan kan inte besegras.

  DNs ägarförhållande till den fallande Liberalismen gör att du som journalist skriver på beställarens remiss, därmed den statiska dödsprocessen som drabbat systemet.

  Det var en spontan, snabb synpunkt på en slarvig, osaklig och hatisk artikel av en ansvarslös journalist som kan påverka tillståndet till det sanna om han vågar stå emot direkt o indirekt dikterade uppdraget.
  MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.