Håkan Julholts skadliga politik

Det är upp till var och en att rösta vänster om man känner för det. Själv kan jag inte riktigt känna för det. Låt oss gå igenom vad sossarnas nye partiledare och statsministerkandidat Håkan Juholt tycker:

* Höjd bensinskatt. ”Socialdemokraternas nye ledare Håkan Juholt säger ja till att höja bensinskatten.”
Källa: SVT Text-TV som den 10 april skriver om programmet Agenda.
Kommentar: Att straffa alla som lever i glesbygd med ännu högre bensinskatt är orättvist och onödigt. Ungefär halva bensinpriset är redan skatt, det räcker och blir över.

* Slopat avdrag för hushållsnära tjänster. Enligt DI är Juholt emot det så kallade RUT-avdraget.
Kommentar: Att ta bort det populära och väl fungerade avdraget skulle innebära en ökad arbetsbelastning i hemmen för kvinnor och/eller mer svartarbete. Illa.

* Mindre lönsamt att arbeta. Enligt Valpejl.se tycker Juholt att det är ganska dåligt med sänkt skatt på arbete.
Kommentar: Varför vill han straffa de som arbetar och gör rätt för sig?

* Återinförd förmögenhetsskatt. Enligt samma källa  tycker Håkan Dumholt att det är mycket bra med återinförd förmögenhetsskatt. I tv-programmet Agenda har han sagt att den skadliga skatten återkommer.
Kommentar: Sossarna vill alltså straffa alla som sparat sina pengar och amorterat på bostadslånen. Så fruktansvärt orättvist och skadligt för Sverige. Tillägg 11/4: Att barnfattigdomen ökar beror ju inte på att vissa rika blir rikare, så varför vill ha då straffa de ”rika” som utbildat sig länge och lyckas med karriären?

* Statlig börsportfölj. Tydligen vill Juholt att svenska staten ska behålla alla statliga bolag.
Kommentar: Det är bättre att staten ägnar sig åt välfärd än att äga både onoterade och börsnoterade bolag. Staten ska inte leka investmentbolag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *