Bluffmakarna i Norden Media

Att telefonbedragare och bluffirmor vill sno åt sig ens pengar på de mest patetiska försök och elaka vis visste vi redan.

Men Nya Affärer har hittat några sopor som heter Norden Media och som körde med det här fula knepet för att försöka sno pengar av ”Eva”:

När Eva nekar till att ha beställt provtjänsten säger bedragaren att företaget har Evas röst på band.

– Då bad jag att få lyssna på inspelningen men då sa företaget att det skulle kosta 1 700 kr. Den kostnaden ifrågasatte jag starkt och fortsatte att vägra att betala.

Bluffmakarna i Norden Media hade hela bevisbördan, men vill ändå ta betalt för att ens bevisa att de har fått en beställning. Ungefär som om Konsum eller ICA skulle ta betalt för att ge dig ett kvitto på maten du just handlat.

Eller snarare inte handlat, eller om du blir oense med kassörskan hur mycket maten kostar sammanlagt…
🙂

Onekligen en ny twist…

3 tankar kring ”Bluffmakarna i Norden Media

 1. Mats

  Jag blev också uppringd av Norden Media idag där de påstår att jag beställt 24 månader av någon obskyr tjänst för nästan 24000:-. VD’n, som påstod att han heter Axel Törnqvist trots att han bröt rätt rejält, blev mycket oförskämd och hotar med stämning om inte fakturan med hela beloppet betalas omgående. Han påstod att de har en inspelning där jag beställer tjänsten. Vid kontroll visar det sig att organisationsnumret står på Länsdelen Norden AB där några typer som heter Bekray huserar, förmodligen far och son. Det blir polisanmälan och bestridan av fakturan när/om den dyker upp! Släng bara på luren om ni blir uppringda.

 2. antonio

  idag 2 augusti 2011 ca. 15.15 blev jag uppringd av ett företag som påstod att det gratis abonemang som jag fick för tre månader sedan var slut och eftersom jag inte sade upp det följde en 24 månaders avtal enligt inspelade samtal………………..
  trots att jag förnekar att jag har inspelat det, trots att jag försöker inte hamna i deras fälla att säga att jag har accepterad ( det verkar som de försöker att Du ska säga att Du har accepterad för att spela in det ), försöker de hela vägen med hot om tingen inkluderat dock kom det aldrig några frågor om att jag skulle betala enbart en mindre summa om jag inte ville vara med.
  Råkade för några år sedan med det fantastiska 🙁 tjänsteguiden och sedan dess har jag koll på vad jag säger i telefon.
  vd i norden media en typ som heter axel något mer verkar inte ha några som helst problem att ta strid i telefon och gå hela vägen, tyvärr finns det många nystartade företag som har mycket andra att tänka på och hamna i deras fällor.
  För min del är det redan polisanmält, i andra sajter har jag läst att hitills har de inte skicka några fakturor men man är aldrig för försiktigt.
  om Ni råkar för de har idioter håll raka spår, och vi kan använda lite av fantomen ordspråk, var hårda mot den hårda……….
  för övrigt kom det fram att dem var svartskallar som jag ( det sade dem)

 3. Dan

  Det som Mats och Antonio ovan har skrivit om har även jag råkat ut för den 7 sep 2011. Samma namn, samma företag. Det finns en kille till som kallade sig för Erik och att dom sitter i Umeå. Axel skulle vara VD eller den som bestämmer.
  Med anledning av morden i Malmö och en person Charles Limerius som var knuten till skumma affärer så undrar jag om Charles Limerius kan vara delaktig i Lokala delen Lokala Norden AB eller vad företaget kallr sig. Jag fick en påminnelse lapp den 25 november men inget mera sedan dess. Dom ger sig inte i första hand men jag har en polisanmälan mot företaget. Ringde ett nummer och spelade in samtalet då la personen (kvinnan) bara på luren. Bluffakturor är ekonomiskt våldtäkt och borde straffas hårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.