Jajja Magazine skriver på latin

I veckan fick undertecknad av någon anledning ett nyhetsmejl som kallas för Jajja Magazine. Det roliga med det var deras härliga slutkläm på en länktext till en länk om en krönika:

”dunt duisit autat num et volendrer si. Dit alismodip elismolent nis do lenisl delis dunt alismolor sumsan vulluta!”

Jajja Magazine lyckas här visa både stilistisk ådra och prehistoriskt nyskapande i en vokabulär bergochdalbana av det oväntade slaget.
🙂

Oväntat även för Jajja, för säkerligen är det så att publiceringsverktyget som Jajja använder, lägger in latin som standardtext till de fyllt på med den riktiga. För att redaktörer etc ska kunna se layout etc även innan all text är skriven.

Så här såg hela textblaffan ut i nyhetsmejlet:

”Microsoft tänker inte ge upp kampen med Google. Med köp av företag som Skype och strategiska samarbeten med Yahoo, Facebook och Nokia har Microsoft återvunnit självförtroendet i en kamp som vi alla trodde var förlorad. Googles sökmotorn är oändligt populär och lönsam, sedan kommer YouTube och många bra mindre tjänster som knappast gör någon skillnad för bokslutet. Hur många känner du som bytt från Office-paketet till Google Docs?dunt duisit autat num et volendrer si. Dit alismodip elismolent nis do lenisl delis dunt alismolor sumsan vulluta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *