Grönsaker är farligt att äta

Jag har länge tyckt att majoriteten av alla grönsaker (främst sallad och grönkål) smakar onaturligt och konstigt. Främst gräs är äckligt, till exempel majs.

Jag har dessutom hävdat att den som äter grönsaker äter bajs, eftersom grönsaker växer i gödsel och suger upp näring från den direkt. Äckligt. Till skillnad från frukt som har sitt fruktträd mellan marken med gödslet och själva frukten.

Även om det inte direkt har med dödsfallen och sjukdomsfallen av ehec att göra är jag inte förvånad att växtätarna nu har fått ”sin egen galna-ko-sjuka”. Känns som att det bara varit en tidsfråga.

Jag äter bär, frukt, baljväxter (sojabönor, gröna linser), rotfrukter (riven kolrot) etc och jag sköljer allt. Du som äter grönsaker med nöje uppmanas nu skölja det för att inte bli sjuka. Eller döda.

Samtidigt går jakten på den skyldiga grönsaken vidare, eftersom de anklagade spanska gurkorna bara innehöll ”andra farliga föroreningar”. Usch! Klart att resenärer blir oroliga.

Kött är förvisso inte riskfritt att äta. Men när ICA-Stig märkte om datumen så gammal köttfärs blev ny var det mig veterligen INGEN som blev sjuk! Troligen beror det på att kött steks och lagas till, till skillnad från grönsaker som ofta äts råa.

Själv äter jag nästan allt kött välstekt, för att vara säker om inte annat.

Mitt råd: Ät mycket kött, frukt, bär och baljväxter. Håll nere på mängden äckliga grönsaker.

5 tankar kring ”Grönsaker är farligt att äta

 1. bacon

  Sen är det ju i och för sig så att EHEC-bakterien som nu sprids till grönsaker, är ett resultat av köttindustrin. Men det var ett bra försök!

 2. Elakingen Inläggsförfattare

  Ja, för att köttindustrins djur ätit fel sorts VEGETARISK MAT.
  🙂

  ”För det första är källan till bakterierna nötboskap som föds upp tätt och intensivt på fröbaserat kraftfoder. Kraftfodret påverkar surhetsgraden i komagen på ett sätt som är gynnsamt för bakterierna.”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fs-om-ehec_6211045.svd

  Av de som dog av att ha ätit hamburgare i Oregon i USA 1981 undrar jag om det var av det stekta heta köttet (där alla bakterier borde ha dött), eller de råa salladsbladen/gurkbitarna som följer med de flesta hamburgare….

 3. Belinda

  äntligen en ursäkt när mamma tjatar.
  – ät upp grönsakerna också.
  -va?! vill du att jag ska dö eller?

  synd bara att den kom typ 5 år för sent.

 4. Erika

  Har du någon aning om att djur också äter exempelvis gräs som sedan blir deras kött?? Haha, du tycker det är äckligt att äta gräs, men att äta plågade lik, det är helt okej !! :´D

 5. Elakingen Inläggsförfattare

  Ja, det känner jag till och det är okej eftersom då däggdjuret gör att det är ett extra steg mellan avföringen och maten. Jmf det jag skriver att fruktträd är okej eftersom trädet är mellan marken med gödslet och själva frukten.

  Kan man plåga lik? De(t) känner väl ingen smärta? Det ska vara om jag äter på en zombie i så fall, men de är ju bara påhitt så det går inte.
  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *