Måla med bajs på Konstfack

”Har även hört om en elev som filmade ett toalettbesök och sedan använde det fysiska resultatet till att måla med och ansåg att det var ett konstverk. Handledare på Konstfack har också klassat detta som konst. ”

Affärsvärlden har en intressant text om hur dyr och onödig skolan Konstfack är.

Egentligen inga nyheter att konst kostar konstigt mycket. De som pluggar på Konstfack har ju inga jobb (eftersom de pluggar) och bidrar därmed inte till samhällsekonomin. När de är klara med sin s.k. utbildning är det ändå mest kommuner och landsting som köper den värdelösa konsten. Vanligt folk vill ju inte köpa sån skit!

Våra skattepengar slösas alltså bort både under en utbildning som tillåter klotter och psykfall, och sedan en gång till när ”konstnärerna” säljer sin skit.

Jag tycker att det civila samhället på frivillig basis kan få betala konstnärsutbildningar, inte som nu det offentliga.

Inte för jag tror att det är många privatpersoner som vill finansiera konstutbildningar, men desto bättre i så fall.

”Än så länge har ingen operascen gått med på att göra det nationalekonomiska experimentet där man ger besökarna en voucher på 1 000 kronor när de går in. Summan motsvarar subventionen av biljetten. Tanken är att åskådarna efter en sjättedel av uppträdandet får bestämma om de vill gå hem och få 1 000 kronor i handen eller om de vill stanna resten av föreställningen och förbruka de 1 000 kronorna på operan.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.