Varför saknar vänstern humor?

Desperata lilla Galagoförlaget försöker sig på politisk satir genom att ”mordhota” Svd:s Per Gudmundson. Skulle det vara roligt?

Det luktar snarare mobbning och hot om våld.

Apropå det, vänsterextremisten och serietecknaren Pontus Lundkvist hävdar i kommunistbladet Etc att ”…att högerpolitik historiskt sett byggt på mobbing och hot om våld…”.

Gulit by association?
Man ser sig själv i andra?

Ja, för mobbning och våld är ju precis vad vänsterpolitik alltid byggt på. Fråga bara de miljoner människor som mördats eller svultit ihjäl på grund av kommunismens brott mot mänskligheten.

Eller ta Galagos lilla mordhot ovan.

Eller ta den mobbning som kommunisten Pontus Lundkvist ägnar sig åt enligt Etc:

”Strax innan valet 2006 briserade en tecknad bomb i Sverige. I en artikel i Aftonbladet, med rubriken ”Folkmord av Reinfeldt i seriebok”, beskrevs hur LO och SSU delade ut en serie där bland annat ”män i en KD-bil ropar ’Heil Hitler’ och en person med hakkors på hjälmen ger sig ut för att mörda småbarn: ’Fredrik Reinfeldt kommer att bli stolt och kåt’.” Det blev ett herrans liv, minst sagt, och serien fördömdes unisont av kränkta högerpolitiker.

Nya Söndagsnisse Strix var däremot rolig när den fanns på 00-talet. Politisk satir som sparkade åt lite olika håll utan att bli våldsam, hotfull eller extrem. Där har vänsterextremisterna ovan mycket att lära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *