Sommarens spartips – solskydd

Ett bra sätt att slippa slösa tid och energi och en del pengar på solskyddskrämer och oljor är att i den mån man har möjlighet sola lite då och då utan skydd för att på så vis effektiv och successivt bygga upp kroppens eget försvar mot solen.

Så länge man inte blir röd har huden inte tagit skada, och därmed är det antagligen ingen riskökning för hudcancer.

Ibland bör man förstås ha på sig solkräm, om man måste eller vill vara i solen mycket längre än vad huden klarar. Men annars sparar man pengar på att successivt bygga upp en brun skyddande hy.

Ett trist och deprimerande sätt är också att helt enkelt undvika solen helt. Då sparar du också in pengar på solskyddsmedlen. Detta är antagligen ingen LJUS idé. 🙂

Ett galet och ineffektivt sätt att få gratis solskyddsmedel är att bada där många andra badar, som badplatser (var annars?!). För där blir vattenytan alldeles oljig av människohordens avsköljda solkrämer. Rent teoretiskt borde du därför få inte bara vatten utan även lite begagnad solkräm på dig när du badar där.

Just denna version av spartipset är antagligen att TA SIG VATTEN ÖVER HUVUDET, men det är lätt om man fått SOLTING. 🙂 Men det är inte lika dåligt som dessa spartips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *