Träning är bra, städning är dåligt

Igår gjorde jag misstaget att jag böjde djupt på benen när jag skulle dammsuga under sängen. Då fick jag ont i lårmuskeln alldeles ovanför vänster knä.

Märkligt. Det gick bra att ta en rask promenad med sprintruscher senare på dagen. Visserligen gjorde det mig lite öm i muskelfästet strax ovan vänster julskinka, men det var inga problem med ”städskadan”.

Oavsett om jag under dagen rörde på mig eller inte hade jag däremot en liten molande värk i muskeln. Varför gör det inte ondare när jag rör på mig?

Slutsatser: Städa varsamt. Eller ännu bättre, låt någon annan städa åt dig.

Annars kändes låren jättestarka. Ingen mjölksyra eller brist på ork där inte. Mycket positivt. Utan skador är ett benpressrekord inom räckhåll.

I onsdags tror jag det var som jag tränade bröstmuskler på gymmet. Lyckades med drygt 10 reps när det gäller dips med 10 kg hängande kring midjan. Rätt bra faktiskt, får lägga på ännu tyngre.

Slutsatser: Träna omväxlande så du inte sliter ut dig. Träna minst 3 gånger i veckan, men glöm inte bort att vila några dagar emellan åt. Lär dig lyssna på din kropp så du klarar av detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *