En pisslunch som slutade väl

I torsdags gjorde jag mig besväret att åka till restaurang Polhem. Man kan tycka att Polhem borde skriva på lunchmenyn här på Gastrogate att lunchen är stängd när den är det. I torsdags stod det ärtsoppa på menyn, men när jag kom fram 12:30 var det stängt.

Så gör man för att bli av med en regelbunden lunchgäst, Polhem. 🙁

Bara att gå tillbaka i värmen. Hittade inga andra bra restauranger där på Fridhemsplan. Åkte tillbaka till Norrmalm, och begav mig till Hard Rock Café. Jag trodde i min enfald att de skulle ha lunchmeny som vanligt vid lunchtid, men icke. Och servitören reagerade inte heller på att jag pratade om ”lunch, en person”. Så där satt jag, ute i stekhett sol med en meny full av maträtter jag inte kände till. Hamburgare för 184 kr och kött för långt över 200 kr. För dyrt och jag surade till och bara gick.

Flera av mina vanliga restauranger i området hade inget jag ville ha till lunch, som Ristorante Paparazzi som bara hade en äcklig skaldjurssoppa.

Fy fan för sommarneddragningar och en knorrande mage.
🙁

Lyckligtvis såg jag i sista stund att Sakura hade öppet. Härligt, god Yakiniku och trevlig personal som hade tid att snacka lite aktiebörs med mig.

Pisslunchen slutade alltså väl. Men nu blir det jag som provar nya restauranger för att få fler alternativ. Det blir inte lätt med mina höga krav på utbudet, men det dyker upp restaurangrecensioner inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *