Sagan om Swedol

Tekniksäljarkedjan Swedol är ett av börsens bästa och mest lovande bolag. Men nu har jag sålt mina sista aktier, eftersom trenden i konjunkturen och börsen är på väg nedåt långsiktigt.

Trots kursnedgången de senaste veckorna tjänade jag totalt under de här åren 29000 kr i skattefri vinst i kapitalförsäkringen. Mycket tack vare att jag hade vett och erfarenhet nog att sälja även tidigare i år.

Det här skriver jag inte för att skryta, utan för att peppa mig själv och ha det här nedskrivet så jag slipper memorera allt utantill. Egentligen vill jag inte gå ut med exakta belopp, men när jag ändå antecknar för att ha lite positiva meriter att falla tillbaka på i börsrusket så vill jag ha vissa siffror på papper. Och eftersom det är så trist att ”skriva för byrålådan” bloggar jag om det.

Total avkastning blev 69 procent. Exklusive den utdelning jag fick. Och detta sedan jag vid flera tillfällen vågade köpa Swedol-aktier för i genomsnitt 15 kr i finanskrisen 2008.

När börsen kraschat färdig typ nästa år ska jag köpa tillbaka. Det kommer jag att våga nu när jag räddat min fina vinst från Det Stormande Börshavet till det varma säkra Högräntekontonas Barnbassäng.
🙂

Utan framgångar, inget självförtroende. Och då är det svårt att köpa långsiktigt mitt i en börskrasch och när alla pratar om att recessionen på 30-talet är på väg tillbaka.

LÄRDOM: Det går nästan aldrig att tajma börsen rätt på kort sikt, men har du bara pengar att köpa för när börsen kraschat med de 40-70 procent den brukar göra två gånger per decennium kan du göra bra affärer. För att ha pengar redo sälj av dina vinster när den långa trenden vänder ned.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *