118100 – reklamen är rätt men fel

118100 kör med sina enformiga reklamfilmer på TV. Citat:

”Är du helt 100 på det?”

Säger de om och om igen. Så i lördags när jag såg 118100-reklamens blå skylt med texten:

”Jag ser en blå kiosk, var är jag?”

Då tänkte jag att lovar reklamen att jag ska kunna få svar på så luddiga frågor då är det bara att prova. Så jag SMS:ade ”Jag ser en blå kiosk var är jag?” till nummer 118100 och fick följande oväntade svar:

”118100 är hel 100 på att kiosken du ser är ”Blå Kiosken” i Skutskär. Skutskär som också stoltserar med att vara artisten Håkan ”Nordman” Hemlins födelesort.”

Det är ju fel svar, eftersom jag satt i min TV-fåtölj i hufvudstaden. Men det onekligen fick jag ett specifikt svar på den luddiga frågan. Alltså håller reklamen vad den lovar, men som man frågar är man svar.

Sen kan man undra varför 118100 påpekar att de är just 100 på att jag var i Skutskär. Mycket talade väl egentligen för att jag var någon annanstans i landet och bara testade deras tjänst och reklam.

Jag kanske skulle sms:a och fråga, men då tjänar de ännu mer pengar och så bra är inte reklamen att jag vill unna dem det.

1 tanke kring ”118100 – reklamen är rätt men fel

  1. Anonyn

    Dock finns/fanns det en blå kiosk i Karlskoga som också heter ”Blå kiosken”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.