Arne Hegerfors om kvinnor och fotboll och hockey

Arne Hegerfors sa en självklar sak och en politiskt inkorrekt och korkad sak i del 1 av TV-programmet ”4 stjärnors middag”.

Först sa han att män är bättre än kvinnor på sport för att vi är starkare och snabbare. Ja, i genomsnitt är det så, men det vet ju alla om och det finns undantag så vad är det att påpeka?

Sen det som många hakade upp sig på:

”Ishockey är en tjejidrott för den är mera lätt att förstå och de tycker den är lite roligare. De behöver inte kunna särskilt mycket. Det händer saker hela tiden. Fotboll är mycket transportsträckor och du måste kunna en del och förstå en del. ”

Låt oss gå igenom de två stora felen och tankevurporna här:

  • ”Ishockey är en tjejidrott.” – Nej, fotboll är Sveriges näst största sport bland kvinnor. Dessutom är hockey fysiskt tuffare (?).
  • ”De behöver inte kunna särskilt mycket.” – Nej, men fotboll är enklare att fatta än ishockey, om det alls är någon skillnad. Och oavsett så är fotboll som sagt större sport bland kvinnor och därmed så finns det fler kvinnor som kan fotboll än vad som kan ishockey.

Att sen ishockey är roligare än fotboll för det händer saker hela tiden, ja det stämmer och det tycker många av oss killar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *