Tidsoptimisternas styrelse

DI skriver att:

”AMF:s ordförande Göran Tunhammar är ordförande i ytterligare 21 organisationer och styrelseledamoten Wanja Lundby-Wedin har totalt 25 olika styrelseuppdrag, både i Sverige och utlandet.”

Folk från både höger och vänster i AMF:s styrelse har alltså egentligen inte tid att vara där.

En tumregel är att det tar i snitt ca en arbetsdag i veckan att sitta i ett börsbolags styrelse (om man ska hinna vara påläst och bidra med något). Nu vet inte jag vilka styrelser exakt som pamparna i AMF är med i (det är nog inte börsbolags), men ingen heltidsarbetande har tid med 20, ja inte ens 10, olika styrelseuppdrag.

Såvida det inte handlar om att mest sitta av tiden och få arvode förstås.

Och så länge det inte går ut över andra har jag inte så mycket emot det. Men AMF förvaltar 290 miljarder kr i form av främst folks pensioner och därmed framtid och då borde väl alla i styrelsen kunna sätta av ordentligt med tid? Men det hinner väl inte en heltidsarbetande LO-bas, som dessutom sitter i socialdemokraternas partistyrelse plus 24 andra uppdrag (även om dessa kanske inte är lika krävande).

Då räcker inte tiden till för att göra ett bra jobb. Tyvärr.

Avgå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *