Kinas vänsterdiktatur livrädd för Idol

Jag läser nu på di.se som läst Financial Times som uppmärksammat att Kinas censurälskande vänsterdiktatur är rädda för Kinas motsvarighet till Idol, Super Girl.

Orsaken är givetvis att folk för rösta i demokratiska val för att utse programmets vinnare. Och så får det som bekant inte gå till i en gammal kommunistisk stat. För tänk om folket i Folkrepubliken vill ha samma sak även i politiken! Stackars kommunisthyllande svin då.

Nu har Super Girl tydligen sänts sedan 2004 så skada är nog redan gjord. Bra det.

Vän av ordning kanske hävdar att Kina inte är kommunistiskt längre, utan kapitalistiskt nu när de börjat respektera privat ägande och marknadsekonomi och därmed börjat bli rikt och välmående. Men sett till det politiska systemet med en enpartistat är Kina fortsatt en gammal vänsterdiktatur.

Tänk att kommunisternas hjord alltid ska vara så maktkåta att de inför diktatur. Ungefär som fascister och nazister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *