Snabbare än en neutronstjärnas gravitationskraft?

Jag såg en dokumentär på SVT/Kunskapskanalen här om veckan. Tydligen är gravitationen på en neutronstjärna så stark att om någon skulle falla fritt en meter rakt ned i marken skulle hastigheten när marken nås vara 6,5 miljoner km/h!!

Det är ganska snabbt, både sett till acceleration och topphastighet.

Men inte så snabbt som jag sprang igår när jag var ute och just det, sprang.
*Har hybris*

Jogging, promenad, och 6-7 vansinnesruscher på 5-20 sekunder blev det under den halvtimme jag var ute i solen. Och ingen inflammation i lårmuskeln ovanför knät blev det heller, vilket det brukar kunna bli av löpning.

I torsdags tränade jag bröst. 75 kilo i sittande bänkpress snett uppåt gick bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *